Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Binti Juát az egész világ akkor ismerte meg, amikor megmentette egy 3 éves gyermek életét, aki beesett a vadállatok ketrecébe. A gorilla a Brookfieldi Állatkertben lakik, így sokan megcsodálhatják a világhírű hőst.

Az eset 1996-ban történt, amikor a 3 éves kisfiú beesett a vadállatok ketrecébe, ahol Binti is lakott a többi gorillatársával. A gyermek az esés következtében beütötte a fejét, és eszméletlenül a padlóra zuhant.

Egy ilyen esetben a gyereknek esélye nem lett volna arra, hogy túlélje, ugyanis a gorillák zsákmányként tekintettek volna rá, és egyből elpusztítják. Azonban Binti Juanban felébredt az anyai ösztön, és védelme alá vette a gyereket, amikor az beesett a ketrecbe, egyből a segítségére sietett, és nem engedte a többi gorillát a közelébe.

A gorilla rögtön a karjába vette a gyereket, és határozott hangokat adott ki, hogy távol tartsa a többieket. A megmentő gyorsan a gorillaház bejáratához vitte a gyereket, és ott átadta a gondozóknak. A mentőcsapatnak és Bintinek köszönhetően a gyerek szerencsésen túlélte az esést.

Miért cselekedett így a gorilla?

A szakértők magyarázata szerint az anyai ösztön főleg az, ami arra késztette Bindit, hogy megmentse a gyereket, de az is szerepet játszhatott, hogy kicsi korában emberek nevelték.