Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Shannen Dohertyről egy évvel ezelőtt cikkezték, hogy ismét meg kell birkóznia a mellrákkal. A népszerű Beverly Hills 90210 sorozat Brendájánál 2015-ben állapították meg először a kórt, most azonban a rák megújult erővel csapott le rá.

Hat évvel ezelőtt emlőrákot diagnosztizáltak nála. Kemény harccal, de 2017-ben mégis legyőzte a betegséget. A gyógyultsága viszont kevés ideig tartott. Három évvel később, 2020-ban, a rák sokkal agresszívabban tört ismét elő: ezúttal végstádiumot állapítottak meg nála.

„Nem akarom, hogy a világ, ha végső stádiumú rákról hall, akkor arra gondoljon, az adott személy összeomlik, képtelen már mozogni, ki sem teszi a lábát a kórházból, nem tud dolgozni. Annyira gyorsan és könnyedén érvénytelenítenek, holott te még energikus vagy, jól érzed magad, és igenis tudsz dolgozni. Szóval csak azért teszem ezt a vallomást, mert azt remélem, sikerül más szemszögből is láttatnom a helyzetet.” – fogalmazott Shannen az Entertainment Tonight című műsorban adott interjújában.

A Brendaként népszerűvé vált színésznőt nemrég Malibuban látták, édesanyja társaságában, miközben bevásároltak. A 49 éves Shannen egyszerű bézs pulóvert viselt, fekete nadrágot és egy halványkék védőmaszkot, mely arcának felét takarta. Bevásárlószatyorral a kezében, a színésznő ráérősen sétált az anyjával, akivel egyébként szoros kapcsolatban áll. Nemrégiben fel is köszöntötte őt a születésnapja alkalmából, és hálát adott neki azért, amiért „a támogatása egy kiapadhatatlan forrás”, és amiért végig mellette volt ebben a kegyetlen harcban – írta a Daily Mail.

Shannon rákja tavaly újult ki, és bár titokban szerette volna tartani, mégis úgy döntött, ő maga közli a rajongóival a hírt.

„Előbb-utóbb ki fog derülni. Végstádiumú mellrákom van. A betegség visszatért. Ez valami elrettentő, én pedig nagyon félek. Úgy érzem, nagyon is egészséges vagyok, de nehéz pontot tenni a dolgaid végére úgy, hogy tudod, mindössze 10 vagy 15 éved van hátra.” – nyilatkozta a színésznő a Good Morning America egy korábbi adásában.

Shannon azt is elmondta, az ő esetében milyen tünetei voltak a betegségnek: hátfájás, mely „már nem az ’edzettem kicsit, megrándult a hátam’, hanem inkább az ’úristen, ez fáj!’ kategória.” – fogalmazott az Elle magazinnak. Egyébként a nehézkes mozgás, nyaki fájdalom, gyengeség, fáradtság, zsibbadtság, étvágytalanság, orrfolyás is a tünetek között lehet, melyek bizony áttétekre utalhatnak.