KezdőlapSzínesAndrea Bocelli lélegzetelállító előadásától a te szád is tátva marad!

Andrea Bocelli lélegzetelállító előadásától a te szád is tátva marad!

-

Andrea Bocellit szinte senkinek sem kell bemutatni, hiszen neve mára már egybeforrt a harmónia érzetével. A híres olasz tenorista olyan élménnyel ajándékozza meg előadásról előadásra nézőit, ami már szinte-szinte túlviláginak tűnhet. Viszont azt már csak nagyon kevesen tudják, hogy Bocelli az éneklésen kívül más zenei területeken is remek adottságokkal rendelkezik.

Egy lélegzetelállító előadáson lehettünk szem- és fültanúi annak, ahogyan a híres „Dolce è Sentire” c. darabot nem csak Andrea Bocelli gyönyörű hangja szólaltatta meg, hanem a művész fuvolajátéka is. Bocelli fuvolajátéka tökéletes összhangban van az őt kísérő zenekarral, s az egész előadás annyira szívmelengető és csodálatos.

Hirdetés

A Believe c. albumán megjelent „Dolce è Sentire” mű fuvolajátékos átdolgozása egy karácsonyi hangversenyen csendült fel, amelyet a művész YouTube csatornáján tekinthetünk meg.

Az előadás egy felemelő fuvolaszólóval nyit, amelyet Andrea Bocelli éneke koronáz meg. A fokozatosan épülő zenei mű ötödik percében hatalmas energiák szabadulnak fel, amely rögtön magával ragadja a hallgatóság minden tagját.

Hirdetés

A páratlan előadás egy virtuális koncert sorozatnak volt a része, melyet az olaszországi Assisi város Basilica di San Francesco bazilikájában rögzítettek és sugároztak élőben.

Az operaművész ily módon akarta valamelyest kárpótolni közönségét a világjárvány okozta károk, szigorítások és szomorúságokért. Sajnos nagyon sokan egyedül ünnepelték a Szentestét családtagjaiktól, szeretteiktől távol, így Andrea Bocelli gesztusa a lehető legjobbkor érkezett és lehelt egy kis reményt mindannyiunk lelkébe.

„… remélem, hogy ez a zene balzsam lesz a lelkeitek számára, és képes lesz hírül adni a Karácsony igazi üzenetét”

Andrea Bocelli dalválasztása sem véletlen, ugyanis a dal szövege is arról szól, hogy „milyen édes, hogy tudom, nem vagyok többé egyedül” – tehát mintegy reménysugár üzeni számunkra azt, hogy ezen is túl leszünk. A dalt egyébként Bocelli egyik legjobb barátja komponálta, Riz Ortolani, aki sajnos 2010-ben távozott az élők sorából.

Úgy a helyszín, mint a dalválasztás és az előadásmód lélekmelengető, Andrea Bocelli ismét nagyot alkotott és reményt adott mindannyiunknak, hogy ennél sokkal jobb napok várnak majd ránk.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek