Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Nem sokkal azután, hogy bejelentették, ismét szülők lesznek, Harry és Meghan azt is közölték a rajongóikkal, nemsokára interjút adnak Oprah Winfreynek, elsőként azután, hogy kiléptek a brit királyi családból. A beszélgetést márciusban tűzik műsorra, és szó esik benne a Megxitként emlegetett visszalépésről is. A királynő azonban cseppet sem örül a dolognak.

Harry herceg és Meghan Markle szerelmesek napján hozta nyilvánosságra a hírt, miszerint második gyerekük érkezését várják. Kevéssel több, mint egy éve pedig azzal sokkolták a világot, hogy kijelentették, lemondanak a rangról és az azzal járó kötelezettségekről, hátrahagyva a brit királyi palotát. Úgy tűnik, most részletesebben is mesélnének a döntésükről, illetve arról, miben változott meg azóta az életük – egy interjúban Oprah Winfreynek, melyet az amerikai CBS csatorna fog közvetíteni március 7-én.

„Oprah Winfrey egy átfogó interjúban beszélget Meghannel, Sussex hercegnéjével, melyben különböző témákat érintenek majd, a királyi családba való érkezésétől a házasságon át az anyaságig, a filantróp tevékenységekig, és még azt is, hogyan tudja megszervezni a mindennapjait ekkora közönségi nyomás alatt. Aztán csatlakozik hozzájuk Harry herceg, a beszélgetés pedig áttér az Államokban való megtelepedésükre, a jövőbeli terveikre, álmaikra, tekintettel lévén arra, hogy a kis családjuk bővülni fog.” – közölték a CBS képviselői egy közlemény formájában.

A hír bár megörvendeztette a rajongókat, ez kevésbé mondható el a brit királyi családról. Egy bennfentes szerint, a hallatán a palotában dühbe gurult mindenki, beleértve a királynőt is. Mi több, ezzel a 90 perces interjúval a Sussexi hercegi pár azt is megkockáztatja, hogy végleg elveszíti a királyi címét, ezzel együtt pedig minden jogosultságot és támogatást, amit eddig élvezhetett.

„Ezek a dolgok [utalás a Megxitre, szerk.] sosem végződnek pozitív tapasztalatokkal, egyik fél számára sem. Az egész világ követni fogja a műsort, a legnagyobb figyelemmel. Ez viszont azt jelentheti, hogy Meghannek és Harrynek már nem lesz többé visszaút a hivatalos királyi ügyekhez.” – nyilatkozott az anonim forrás.

A hercegi pár azonban felkészülhetett erre a lehetőségre, ugyanis az a hír terjed, a királynő fel fogja szólítani őket, hagyjanak fel a királyi család által összeköttetésbe került szervezetekkel ápolt kapcsolataikkal. Ha ez megtörténik, a 36 éves Harry elveszíti a három katonai kitüntetését, melyre amúgy rendkívül büszke, és amelyek elvesztése nagy csapás lenne számára, továbbá nem lehet tagja a Rugby Football Union, a Rugby Football League és a London Marathon kluboknak sem, melyek egyébként szintén sokat jelentenek neki – írja a Daily Mail.

Harry herceg és Meghan Markle 2018-ban házasodott össze, 2020-ban pedig, bizonyos családon belüli nézeteltérések és a hatalmas médiafigyelem következményeként úgy döntöttek, kilépnek a brit királyi családból, továbbá Amerikában kezdnek új életet. Jelenleg Kalifornia déli részén telepedtek le, és egy többéves filmgyártási szerződést írtak alá a Netflixszel, első lépésként az anyagi függetlenség felé.