Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Lauryn Hill összetéveszthetetlen hangjával a 90-es évek óriási sztárja volt, és slágerei, köztük a „Killing Me Softly”, a „Fu-Gee-La” és a „Ready or Not” ma is hallhatók. Miután hatalmas sikert ért el a Fugees együttessel, szólókarrierbe kezdett, de csak egyetlen albumot adott ki. A hatalmas siker azonban hamarosan a múlté lett, az énekesnő eltűnt a nyilvánosság elől, sőt, egy rövid ideig még börtönbe is került.

1998-ban kiadta The Miseducation of Lauryn Hill” című szólóalbumát, amely a 10-ik helyen áll a Rolling Stone magazin minden idők legjobb 500 albumának listáján. Zenészek egész generációira volt hatással, Rihannától kezdve Drake-ig és Cardi B-ig. A 2000-es évek elején azonban Lauryn Hill (45) maga mögött hagyta a reflektorfényt és a zeneipart.

A „The Miseducation of Lauryn Hill” album megjelenése után az énekesnő néhány munkatársa pert indított, és azt állították, hogy nem kaptak megfelelő elismerést az albumon végzett munkájukért. A felek végül 3 évvel később peren kívül egyeztek meg, de a megegyezés pontos körülményeit nem hozták nyilvánosságra.

2012-ben az énekesnő adócsalás miatt 3 hónapot töltött börtönben. Ezután szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, ma pedig csak alkalmanként ad koncertet.

„Amikor egy művész jól csinál valamit, és boldoggá teszi az embereket, az emberek újra és újra akarják ezt. De az ember nem lehet állandóan a csúcson, a való életben vannak hullámvölgyek is, mert mindennek egyensúlyban kell lennie. Nos, a rajongók ezt nem értik, és nem fogadják el egy hírességtől. Nagyon sok igazságtalanságban volt részem, a közönség nagyon kemény volt velem. Pályafutásom során sok irigységgel szembesültem. Ez pedig frusztrál, kimerít, és így már nem tudsz dalokat írni. Ezt a közönség nem értette meg.” – mondta az énekesnő egy interjúban, amit nemrégiben adott a Rolling Stone magazinnak.

„Amikor ilyen bánásmódnak vagy kitéve, meg kell találnod a motivációt, hogy folytatni tudd. A rajongók imádatának csúnya, agresszív oldala is van. Elfogadhatod ezt a fajta bántalmazást, ahogy én is tettem évekig. Vagy mondhatsz erre nemet.” – tette hozzá.

„Ha vissza tudnék menni az időben, 22 éves koromba, megváltoztatnék néhány dolgot. Visszautasítanám a manipulációt és a nyomást, amiben részem volt, tisztában lennék a hírnévvel járó veszélyekkel, gyorsabban eltávolítanám a káros embereket, mint ahogy azt annak idején tettem.” – vallotta be az énekesnő.

„Továbbra is énekelek és koncertezek, ugyanakkor teljes munkaidőben dolgozom a hírnévvel járó traumákon, amelyek az életemet és a családomat egyaránt érintik. Most kompenzálunk azokért a dolgokért, amiket nem tettünk meg évekkel ezelőtt. Ha szupersztárnak lenni azt jelenti, hogy elnyomva kell élnem, és az emberek csak akkor dolgoznak velem, ha profitot érhetnek el, manipulálhatnak és irányíthatnak, akkor én ebből nem kérek.” – jelentette ki az énekesnő.