Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A 46 éves énekesnő, aki 80 millió albumot adott el világszerte, most a spanyol La Voz tehetségkutató egyik zsűritagja, többek között Alejandro Sanz, spanyol énekes mellett. Az énekesnő úgy érzi, szakmai és magánéletében egyaránt kiteljesedett.

Minden idők egyik legismertebb és legelismertebb olasz énekese, amit hangjának, szerénységének és természetességének egyaránt köszönhet. Az Instagramon is jelentős rajongótábora van, 3,3 millió követővel. 1974. május 16-án született a Ravenna régióhoz tartozó Faneza városában, és már kislánykorában is tudta, mit szeretne: a templomi kórusban énekelt, és mindössze 8 éves volt, amikor megírta első saját dalát. 13 éves korában jelent meg első albuma, zenész édesapja támogatásával. Testvére, aki ekkor 15 éves volt, először rosszul viselte Laura rajongóit, de ma ő a rajongói klubjuk vezetője.

18 éves korában már sikert aratott a San Remo-i fesztiválon, La Solitudine című dalával, amit első szerelmének, Marcónak ajánlott, a fiúnak, aki a lehető legkegyetlenebb módon szakított vele: a szeme láttára csókolt meg egy másik lányt.

Nem sokkal később megismerkedett Alfredo Cerrutival, aki az énekesnő elmondása szerint, első igaz szerelme volt. 10 évig voltak együtt, és a férfi egy darabig a menedzsere is volt. Egy napon azonban, amikor Laura korábban ment haza, hogy meglepje szerelmét, egy másik nővel találta őt az ágyban. Ez az árulás még az elsőnél is jobban megviselte, depresszióba süllyedt, és egy darabig egyáltalán nem is akart meggyógyulni, de végül erőt vett fájdalmán, és pszichológushoz fordult.

 

„Az egyik legnagyobb félelmem az egyedül alvás volt. Ezt meg kellett tanulnom. Amíg Alfredóval nem szakítottunk, soha nem aludtam egyedül. Olyan törékenynek éreztem magamat, de ma igazi harcos vagyok.” – meséli az énekesnő.

Laura fokozatosan kilábalt a depresszióból, és elkezdett újra férfiakkal találkozgatni, így ismerte meg 2003-ban Gabriele Parisit, aki szintén a menedzsere lett. Laura úgy érezte, szüksége van erre a védelmező és irányító szeretetre, és Gabriele támogatásával nyert is egy Latin Grammy-díjat, de a kapcsolatuk végül mindössze két évig tartott.

Röviddel a szakítás után Laura megismerte élete szerelmét. Ez 2005 márciusában, egy párizsi koncert után történt, amikor megismerkedett a jelenleg 56 éves gitárossal és zenei producerrel, Paolo Cartával, aki ma az énekesnő zenekarának tagja, de, rendhagyó módon, nem a menedzsere. Eleinte kételkedett abban, hogy kapcsolatuk tartós lehet-e, hiszen a férfi elvált, és előző házasságából már volt három gyermeke. Az érzések végül erősebbnek bizonyultak mindennél, és ma már 15 éve alkotnak egy párt.

„Megváltoztatta az életemet, és ő az első férfi, aki azt mondta nekem, hogy gyönyörű vagyok.” – mondja Laura. „Paolót nem érdekli, hogy híres legyen, és nem akar velem versenyezni. Elfogadja, hogy olyan döntéseket is meghozok, amikkel ő esetleg nem ért egyet. Megadja nekem ezt a szabadságot. Úgy szeret, ahogy vagyok.”

2013. február 8-án Laura édesanya lett, megszületett kislánya, Paola, akinek az énekesnő Celeste című dalát dedikálta. Laura és Paolo nem házasodtak össze, bár a férfi néhány héttel azelőtt, hogy tudomást szerzett volna a terhességről, megkérte a lány kezét. Laura azonban úgy gondolja, nincs szüksége egy darab papírra, hogy igazolja a szerelmét.