KezdőlapHírekDagad a botrány a brit királyi házban! A királynő ultimátumot adott Harrynek...

Dagad a botrány a brit királyi házban! A királynő ultimátumot adott Harrynek és Meghan Markle-nak!

-

A királynő ultimátumot adott Harrynek és Meghan Markle-nak!

Hirdetés

Nem csitulnak a kedélyek a Buckingham-palotában, miután a sussexi hercegi pár, azaz Harry és neje, Meghan Markle múlt héten váratlanul, előzetes egyeztetés nélkül bejelentette, hogy függetlenedni szeretni az udvartól, és amennyire lehet, külön utakon szeretnék ezután élni az életüket, igaz, mindvégig támogatva II. Erzsébet királynőt.

A brit sajtó már a Brexit mintájára megalkotta a legtalálóbb kifejezést a királyi családi dráma kapcsán, ami nem más, mint a Megxit.

Hirdetés

A sussexi hercegi pár már a téli ünnepeket is Kanadában töltötte, és csak 3 napra szerettek volna visszatérni az Egyesült Királyságba, de a királynő, a hírek szerint 72 órás ultimátumot adott fiának, a trónörökös Károlynak, és unokájának, Vilmos hercegnek, hogy dolgozzanak ki Harryvel egy közös, mindenki számára valamilyen formában elfogadható megoldást.

Éppen emiatt Meghan már vissza is repült Kanadába, hogy ott legyen fia mellett, akit a nevelőre bíztak, viszont Harrynek maradnia kellett Londonban, hogy kompromisszumra jusson apjával és bátyjával.

Még az amerikai elnök, Donald Trump is megszólalt az ügyben, mondván, hogy nagy tisztelője a brit uralkodónak, és véleménye szerint nem kellett volna kitenni őt egy ilyen problémának.

A brit közvéleményt is megosztja a hercegi pár bejelentése. Egy friss közvélemény kutatásból az derült ki, hogy a megkérdezettek fele ugyan nem bánja, ha Harry és Meghan a saját életét szeretné élni, viszont ezt ne közpénzen tegyék, hiszen az nem elfogadható, hogy hátat fordítanak protokolli kötelezettségeinek, viszont az adófizetők pénzére továbbra is igényt tartanának.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek