Öt unokájától vonta meg az uralkodói címet Svédország királya!

153
Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Bár keveset hallani róluk, attól még a svéd királyi családban is zajlanak az események. Svédország királya, Károly Gusztáv ugyanis fontos döntést mondott ki a napokban, unokái jövőjével kapcsolatban. Pontosabban, az uralkodóház feje öt utódjától vonta meg a királyi címet, nemes indokkal: a gyerekek szőjék majd az életüket úgy, ahogy szeretnék.

A döntés Károly Fülöp svéd királyi herceg két csemetéjére, valamint Bernadotte Magdolna svéd királyi hercegnő három gyermekére vonatkozik.

“Őfelsége, a Király rendelte el ezeket a változásokat a királyi családban azzal a céllal, hogy meghatározza, a család mely tagjait érinthetik a jövőben királyi kötelezettségek. Ugyancsak a Király döntése, hogy Károly Fülöp herceg és Magdolna hercegnő gyermekei ne legyenek a királyi család hivatalos tagjai.” – olvasható a közleményben.

A hercegnő és férje, Christopher O’Neill teljes mértékben egyetért a király rendeletével. Mindketten azt szerették volna, hogy három gyermekük, Adrienn, Miklós és Leonore a saját elképzeléseik szerint éljék majd az életüket, távol az udvari szabályoktól.

“Ezt a változást már régóta tervezzük. Chris és én úgy gondoljuk, a gyermekeink megérdemlik a lehetőséget, hogy úgy alakítsák az életüket, mint bárki más.” – nyilatkozott Magdolna hercegnő.

A közleménnyel együtt, a svéd királyi család egy fényképet is nyilvánosságra hozott, melyen Károly Gusztáv király és a hivatalos trónörökösök, Viktória svéd királyi hercegnő és lánya, Esztella hercegnő is látható.