Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Elton John a napokban készül kiadni önéletrajzi regényét, a ME-t. Könyvében nemcsak magáról és a személyes dolgairól tesz tanúvallomást, hanem olyan elmékeket is felidéz, melyek minden idők leghíresebb embereihez fűzik őt.

II. Erzsébet brit királynő és Diana hercegnő mellett, így merül fel a 72 éves világsztár memoárjában Michael Jackson neve is, akit Sir Elton John már gyermekként ismert. Az évek során szoros barátság alakult ki közöttük, éppen ezért aggasztotta az énekest a pillanat, amikor a popkirály kezdett elzárkózni a világtól.

“Akkor ismertem meg Michaelt, amikor 13-14 éves lehetett… A legimádnivalóbb gyermek volt, akit valaha is el tudnál képzelni. De, egy adott pillanatban, az évek során, melyek következtek, kezdett eltávolodni a világtól és a valóságtól, éppen úgy, mint Elvis Presley.” – fogalmaz Elton John.

Az énekes látta, ahogy Jackson állapota egyre rosszabbá válik, és azt is elmondta, szerinte a popkirálynak komoly elmezavara volt.

“Isten tudja, mi volt az ő fejében, és azt is csak Isten tudja, milyen vényre kapható gyógyszereket szedett, de valahányszor találkoztunk az élete utolsó éveiben, mindig azzal a gondolattal távoztam tőle, hogy ez a szegény ember komplett megőrült… Nem akarom ezt konkrétan állítani, de tényleg mentálisan sérült volt.” – folytatja az énekes.

Elton John egy partira is kitér, melyre meghívja jóbarátját, Jacksont is. De a popkirály csak elveszetten bolyongott a házban, nem találva a helyét, aztán úgy bukkant rá, hogy a házvezetőnő kisfiával játszott.

Michael Jackson 2009-ben hunyt el, egy szívinfarktus következtében, melyet gyógyszeres túladagolás idézett elő.