KezdőlapHírekBilincsben a 81 éves Jane Fonda: a színésznőt a Kapitólium lépcsőin tartóztatták...

Bilincsben a 81 éves Jane Fonda: a színésznőt a Kapitólium lépcsőin tartóztatták le

-

Nem, ez nem egy új film izgalmas forgatási jelenete. Jane Fondát pénteken, október 11-én valóban letartóztatták, a washingtoni Kapitólium lépcsőin, miután a 81 éves színésznő egy tüntetésen vett részt, amit a globális felmelegedés megfékezése érdekében szerveztek.

Hirdetés

Sok éve már annak, hogy Harry Fonda lánya aktívan támogat bizonyos humanitárius célokat, környezetvédelmi megmozdulásokat. Sőt, 1971-ben a hollywoodi csillag azt is fontolgatta, hogy ezekért cserébe, feláldozná a csillogó színészi karrierjét. Szerencsére nem mondott le a kamerákról, de 81 évesen is kitartóan bizonyítja, továbbra is érintett személy marad.

Legutóbb, a színésznő a globális felmelegedés megfékezéséért szervezett megmozduláson vett részt Washingtonban, ahol a következőket nyilatkozta: “Mi itt leszünk minden pénteken, pontban 11 órakor, akár esik, akár hull, ha szép idő lesz, ha vihar vagy bármi más.”

Hirdetés

Röviddel ezután, a rendőrség megbilincselt néhány tüntetőt, közöttük Jane Fondát is, mert illegálisan tartózkodott a Kapitólium keleti szárnya előtt megszervezett, egyébként békés megmozduláson.

A színésznő azt nyilatkozta, Greta Thunberg magazinja adott ihletet számára ahhoz, hogy Los Angelesből Washingtonba költözzön, és aktívan részt vegyen a klímakatasztrófa elleni harcban. Az sem rettentette vissza őt, hogy a hatóságok bilincsbe verve vitték be őt a kapitányságra, idegenek szeme láttára. Tény, hogy pár óra múlva szabadon távozhatott, de azt állítja, ha ez újra megtörténik, attól sem fog félni.

“81 éves vagyok, voltam már letartóztatva. Vagyis, ezzel azt akarom mondani, nem érhet annál nagyobb támadás, mint amit átéltem már. Szóval, mit tehet Trump? Semmilyen veszítenivalóm nincs.” – fogalmazott Jane Fonda.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek