KezdőlapHírekThalia 12 éve szenved ebben a szörnyű betegségben

Thalia 12 éve szenved ebben a szörnyű betegségben

-

Bár Thalia mindig mosolygós és energiával telinek tűnik a kamerák előtt, a színésznő beismerte, hogy volt egy időszak az életében, amikor lépésre állt a haláltól egy olyan betegség miatt, mely egyre csak szedi áldozatait.

Hirdetés

12 évvel ezelőtt, amikor az első gyerekét, Sabrinát várta, érezte, hogy valami nincs rendben az egészségével, hiszen egyre gyengébb lett, nagyon izzadt és fájdalmai voltak. A vizsgálatok aztán kiderítették, hogy a színésznő Lyme-kórban szenved. Mindez, azután következett be, hogy 2007-ben, a színésznőt megcsípte egy kullancs.

„Terhességem utolsó hónapja borzasztó volt. Éjjelente át kellett öltöznöm többször is, olyan mértékben verítékeztem. És nagyon fájtak az izmaim és az ízületeim!” – írta Thalia Instagram oldalán.

Hirdetés

Azóta valahányszor a szabadba készül tölteni az idejét, mindig szigorúan használja a kullancscsípés elleni készítményeket. Ugyanakkor tagja a Lyme Disease Challenge-nek is, és rajongóit is arra biztatja, hogy tudjanak meg minél többet erről a szörnyű és alattomos kórról. Részt vett az e céllal szervezett kihívásban is, melyben egy szelet lime-ba kell beleharapni, azt lefotózni, és feltölteni a közösségi oldalra, figyelemfelkeltés céljából.

Ugyanakkor jelenlegi egészségi állapotát is megosztotta rajongóival: „12 éve küzdök ezzel a betegséggel, de jelenleg jól érzem magam, hála a kezeléseknek, az egészséges étrendnek, a pozitív gondolkodásomnak és a rendszeres fizikai mozgásnak!”– mondta Thalia. Beismeri, hogy szerencsés volt, mivel időben felfedezték nála ezt a szörnyű betegséget, mely alattomosan szedi áldozatait.

„Ez a betegség a központi idegrendszert támadja meg, és az áldozat azt veszi észre, hogy rövid időn belül képtelen a kezei és lábai mozgatására, nem tud beszélni és környezetét sem képes felismerni!” – mondta az énekesnő.

A Lyme-kór (vagy borreliózis), a Borrelia nemzetségbe tartozó baktériumok által okozott megbetegedés, amelyet a kórokozóval fertőzött kullancsok (Ixodes ricinus) terjesztenek. Nevét a Connecticut állambeli Lyme városáról kapta, ahol 1976-ban leírták (noha már a XX. század elejéről vannak leírásaink a tünetekről), a baktériumot pedig Willy Burgdorferről nevezték el, aki 1982-ben kullancsokból izolálta. A betegség az emberek mellett a háziállatokat is veszélyezteti. A fertőzés mértéke attól függ, mennyi ideig marad a beteg bőrében a kullancs, minél tovább, annál veszélyesebb.

Thalia 1981-ben vált híressé a Din Din gyermekcsoport szólistájaként. Időközben nemcsak Mexikó egyik legnépszerűbb televíziós színésznőjévé lett, hanem zenei karriert is épített: több mint 40 millió albumát adtak el világszerte. Thalia 1987-ben kezdte színészi karrierjét, és olyan sorozatokból lett ismert, mint a „Maria Mercedes” (1992), „Marimar” (1994), „Maria, la del Barrio” (1995) vagy a „Rosalinda” (1999). 2000 decemberében feleségül ment a Sony Music Entertainment korábbi elnökéhez, a 61 éves Tommy Mottolahoz. 2007-ben közös gyerekük született, egy kislány, Sabrina Sakae, és 2011-ben egy kisfiú, Matthew Alejandro. A szappanoperasztár, énekes, televíziós műsorvezető, divattervező, magazinszerkesztő és modell Thalia, szívügyének tekinti a Lyme-kórral szembeni harcot és részt vesz az ezzel kapcsolatos felvilágosító kampányokban, hogy minél kevesebben éljék át azokat a szörnyű perceket, melyben sajnálatos módon neki része volt.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek