KezdőlapHírekTe is, Harry? Felesége mintájára, most már a herceg is megszegi a...

Te is, Harry? Felesége mintájára, most már a herceg is megszegi a királyi protokollt

-

Köztudott, hogy amióta csak tagja a brit királyi családnak, Meghan Markle állandóan megszegi a királyi protokollt. De az ő “udvariatlansága” valahogy elfogadható… amerikaiként, a szabadság szellemében nevelkedve, tettei megbocsájtásra találnak. A helyzet azonban teljesen más férje, Harry herceg esetében. Tőle ugyanis egy ilyen húzás már cseppet sem érdekes.

Hirdetés

Kék vér csordogál az ereiben, és a szigorú királyi szabályok világába született. Ezek közül egyeseket már azelőtt megtanult, hogy járni tudott volna. Aztán jött a fordulat: édesanyja halálát követően, teljesen felborult az élete.

Kicsapongó, vadóc módjára viselkedett, nem telt el úgy hét, hogy ne keltette volna fel a bulvársajtó figyelmét. Végül megint jött egy korszakváltás nála: felnőtt, lenyugodott, és újra felelősségteljes tagjává vált a brit királyi családnak, komolyan véve a feladatait. Főleg most, hogy apa lett, a lehető legmakulátlanabbul teljesít.

Hirdetés

Ezért sem érti senki, hogyan követhetett el ekkora “hibát”, amikor a minap megszegte a brit királyi protokollt. Konkrétan, bár pontosan tudja, hogy tilos becsukni maga után a személygépkocsi ajtaját, Harry mégis megtette. Akarva vagy akaratlanul, a herceg becsukta az ajtót miután kiszállt a járműből, annak ellenére, hogy ezt a feladatot amúgy is külön személyzet szokta elvégezni.

A szabály egyáltalán nem új, még abból az időből való, amikor a brit királyi család tagjai lovaskocsival utaztak.

Míg a legtöbben megvetik Harryt, amiért pontosan azt tanulja el az amerikai feleségétől, amit nem kellene, addig a rajongói épp az ellenkezőjét állítják: a herceg egyszerű embernek tekinti magát, és nem várja el, hogy mások tegyék meg helyette, amire ő maga is képes.

A királynő sem rendezett jelenetet az unokája baklövése miatt, valószínűleg amiatt, mert Harry talán sosem fog a trónra lépni, így a cselekedeteinek sem kell éppen olyan szigorúan megfelelniük egy jövendőbeli király viselkedésének.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek