Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Szinetár Dóra két évvel ezelőtt adott életet Benjáminnak, ám megbánta, hogy a pici világra jötte után elárulta, Down-szindrómás.

Szinetár Dóra az ATV Spiriten látható Húzós című műsorban beszélt őszintén arról, hogy úgy gondolja, nem kellett volna elárulnia, hogy kisfia Down-szindrómával született. Ma már teljesen másképpen döntene.

“Semmit nem bántam meg abból, ami az elmúlt 42 évben történt. Egyetlenegy dolog van, amit – nem azt mondom, hogy megbántam – néha sajnálok: hogy az élet úgy hozta, hogy az emberek orrára kötöttem, az én kisfiamnak milyen a genetikája” – mondta az Budapesti Operettszínház színésznője.

“Sejtettem, hogy az emberek ebben az országban hogyan viszonyulnak a bármilyen mássághoz. Teljesen mindegy, hogy valaki milyen szempontból más, mint a többiek, nagyon sokan vannak, akik rettenetesen elutasítóak, szűklátókörűek, félnek.Tudom, hogy ez az ismeretlentől való félelem, és amikor nagyon bölcs hangulatomban vagyok, iszonyúan jól meg tudom magyarázni, hogy az a szegény szerencsétlen, aki ül a számítógépe mögött, ahonnan undorító dolgokat ír, fröcsögve az én gyerekemről, annak nagyon rossz lehet.” – magyarázta a Rónai Egonnak Szinetár Dóra, akinek azonban elege van már abból, hogy folyamatosan bírálják.

Szinetár azt sajnálja a legjobban, hogy kiállt a nyilvánosság elé gyereke diagnózisával, ha nem így tett volna, az emberek rá sem jöttek volna, hogy a kisfia más.