Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Bár a Palotában laknak, és százával veszik őket körül a szolgálók, Vilmos herceg és Katalin hercegnő mégis mer élni, még ha csak ritkán is, mint egy “normális” házaspár.

Nekik is megvannak a szeszélyeik, főként a gasztronómia terén. Hiába főznek rájuk a világ legínyencebb szakácsai, ők is vágynak néha egy rendelt pizzára, mint mi, halandók. És akkor, álnéven ugyan, de rendelnek egyet. Természetesen a megadott lakcím sem a Palota, hanem egy másik helyszín, ahová az egyik alkalmazottuk száll ki az értékes zsákmányért.

“Nemigen boldogulok a csípős ételekkel.”

Amikor a BBC egyik rádióműsorában arról kérdezték a Cambridge-i hercegi párt, hogy szabad-e nekik éttermekből rendelni, mindketten azonnal rávágták: “Abszolút! Ez nagyon fontos nekünk!”. Mi több, Katalin azt is beismerte, hogy bár imádja a csípőst, nem az erőssége az ilyenfajta ételek elkészítése.

“Igazi kihívás pizzát sütnöm, vagy curryt főznöm. Nemigen boldogulok a csípős ételekkel.” – vallotta a hercegné.

Ekkor Vilmos is bekapcsolódott, megmentve a helyzetet: “Ezért rendelünk. De nem egyenesen a Palotába kérjük, hanem érte megyünk. És persze nem mi.”

A királynő sincs fából…

Nem csak Vilmosnak és Katalinnak van meg ez a “halandó” szokása. Bármennyire is hagyományőrző, maga II. Erzsébet királynő is rendel éttermi fogásokat, főként amikor vakációzni megy Balmoralba, a skót birtokára. A szakácsai oda is elkísérik őt, és a lehető legjobban teljesítik a feladatukat, de vannak napok, amikor a királynő sem viseli a koronát.