Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Csak a halála után tudta meg az egész világ, hogy az énekes milliókat költött arra, hogy árva gyerekeken, az utca emberein, betegeken és rászorulókon segítsen. Idegen embereken, akiknek támogatásra volt szükségük.

Íme 10 érdekes, eddig még sosem közölt tény George Michaelről, mely egészen más arcát mutatja meg a megboldogult világsztárnak!

„Egy jelentkező a The Deal nevű TV-műsorban arról beszélt, 15 ezer angol fontra lenne szüksége ahhoz, hogy benevezhessen a mesterséges megtermékenyítés-programba. Következő napon, Michael névtelenül átutalta neki a teljes összeget.”Richard Osman, TV-műsorvezető.

„George Michael névtelenül bedolgozott egy utca embereinek kialakított menhelyen, ahol én is önkénteskedtem. Senkinek sem szóltam egy árva szót sem erről, mert ő megkért rá. Hát ilyen ember volt ő valójában.”Emelyne Mondo, színésznő.

„Egy hölgy az egyik jótékonysági szervezettől azt mondta nekem, ők csak azért élhetnek ma, mert George Michael kisegítette őket.”Kate Waugh.

„Minden egyes évben, húsvétkor, amikor jómagam és Chris Tarrant a jótékonysági adománygyűjtést vezettük a Capital FM-en a gyermekek megsegítésére, George Michael megjelent úgy 3:30-kor, és százezer angol fonttal járult hozzá az akcióhoz.”Mick Brown, DJ.

„Egy idegen nőnek, egy kávézóban, 25 ezer angol fontot adott, csak mert egy adósság miatt kétségbeesetten sírt. Kitöltött egy csekket, és meghagyta a pincérnek, hogy a távozása után azonnal adja át a nőnek.”Vector Victoria.

„Ingyen koncertet szervezett azoknak az ápolónőknek, akik néhai édesanyját gondozták.”Andrew.

„Az adományai egy olyan világ megteremtését segítették, melyben a HIV-betegek tisztességes életet élhetnek, egészségben, előítéletek és diszkrimináció nélkül.”Jane Barron, a Terrence Higgins Trust képviselője.

„Valamikor régen írtam egy cikket egy híres emberről, aki 5000 angol fontot fizetett egy teáért egy pincérlánynak, aki orvostanhallgató volt, nyakig adósságban. Az a híres ember George Michael volt.”Sali Hughes, újságíró.

„Ezen felül, ő volt az egyedüli világsztár, aki benevezett a Legyen ön is milliomos című TV-műsorba (amelynek keretében a celebek a nyereményt jótékonysági célra használhatták fel), és azt mondta: ha veszítek, a saját zsebemből fogok pénzt adományozni.”Sali Hughes, újságíró.

„1996-tól kezdődően, George Michael minden bevételét, melyet a Jesus To A Child című dala után kapott, jótékonysági célra adományozta. Milliókról beszélünk, melyek gyerekek ezreit mentették meg. Az évek hosszú sora alatt, ő volt a legbőkezűbb adakozó, aki pénzt ajánlott fel a Childline egyesületnek. Mindezek ellenére, Michael nagyon ragaszkodott ahhoz, hogy ne hozzák nyilvánosságra a jótetteit, így soha senki sem tudta meg, a jótékonysági szervezeteken kívül, milyen sokat adott ő a szenvedő, megsebzett gyerekeknek.”Esther Rantzen, a Childline alapítója.