Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Már több rajongónak is feltűnt, hogy valahányszor női társaságban áll a kamerák elé, Keanu Reeves sosem érinti meg a szebbik nem képviselőit. Hiába is kérik őt, nyugodtan helyezze a kezét a derekukra, a színész hajthatatlan. Csak nagyon ritkán engedi meg magának ezt a fajta testi kontaktust – sokat úgy vélik azért, mert így nem keveredhet botrányba.

Hollywood egyik legszimpatikusabb sztárja a szó pozitív értelmében különc, és emiatt imádja őt a közönség. Ha tesz valamit, akkor azért kerül a figyelem középpontjába, ha meg nem, akkor azért. Azt mindenki tudja róla, hogy egyszerű életmódot él, és a luxuscikkek helyett a jótetteiben mérhető az ő hollywoodi csillogása. Ám azt senki sem tudja, miért nem érinti meg a nőket, akikkel együtt fotózkodik.

Utóbbi időben egyre több fénykép kerül ki a közösségi médiába, amelyen Keanu Reevest nők társaságában kapták lencsevégre. Bár a nők kérték meg őt, hogy készítsen velük egy fotót, a világsztár nem hajlandó a kezét a hölgyek testére tenni. Ha csak egy megjátszott jelenet lenne, senkinek sem okozott volna feltűnést, de a helyzet többször is megismétlődött, sőt. Reeves egy Facebook oldalt is létrehozott, ahová a rajongóival készült fotókat tölti fel, ott pedig több tucat bizonyíték található.

A színész mindig illedelmes, és sosem utasít vissza egyetlen kérést sem a közös fotózásra, de mindig vigyáz arra, hogy a kezeit pár centiméter távolságra tartsa a személyektől, akikkel éppen együtt pózol. A rajongók ettől is elolvadnak, sokak szerint Keanu Reeves ezért is egy úriember.

A legtöbben elismerik a színész gesztusát, és pozitívan ítélik meg, sőt még a férfiak is egyetértenek vele: „Nagyon okos. Ezentúl én is így pózolok. Jobb biztosra menni, mint utólag bánkódni.” – írta egy férfi kommentelő. De olyan is volt, aki túlzásként értelmezte, ugyanakkor a tisztelet jelének is tartotta: „Nem hiszem, hogy megölelni valakit, aki arra kér, hogy készíts vele egy fotót, udvariatlanság lenne. Legalábbis elméletileg. De tiszteletben tartani valaki magánszféráját intelligens döntés, mert azt jelenti, figyelmes vagy.” – fogalmazott egy másik kommentelő.

Az is megfordult a rajongók fejében, hogy a világsztár így próbál távol maradni a napjainkban egyre nagyobb port kavaró #MeToo mozgalomtól – ha nem érinti meg a nőket, tartania sem kell a szexuális zaklatásért emelt vádaktól. Egy nő azonban ezt írta: “Nem hiszem, hogy így reagálna a Me Too mozgalomra. Egyszerűen ilyen ő.” És talán ez is az igazság.