KezdőlapZeneDalokA norvég Kygo "életre keltette" Whitney Houstont - Különleges módon alakult át...

A norvég Kygo „életre keltette” Whitney Houstont – Különleges módon alakult át az énekesnő dala

-

Jelenlegi sikersorozata folytatásaként a világsztár producer és DJ, Kyrre Gørvell-Dahll – avagy Kygo megjelentette új “Higher Love” című kislemezét Whitney Houston, minden idők legsikeresebb énekesnőjének közreműködésével, az RCA Records gondozásában. A dal az első újonnan megjelent Whitney Houston felvétel a 2009-ben megjelent “I Look To You” óta. Mind Kygo, mind Pat Houston beszélt a kollaborációról a Rolling Stone magazinnak, mely észak-amerikai idő szerint éjféltől olvasható.

Hirdetés

Pat Houston így nyilatkozott a dalról: „A The Estate of Whitney E. Houston és új partnerünk, a Primary Wave örömére szolgál KYGO és WHITNEY kollaborációja. Tudtuk, hogy KYGO lehet a megfelelő producer, hogy kihangsúlyozza Whitney erőteljes énekhangját a ‘Higher Love’ című dalban, mindezt olyan színvonalon, amit Whitney rajongói a három évtized alatt megszokhattak. Ezen értékes archív felvétel feltámasztása hivatott továbbvinni Whitney zenei örökségét a fiatalabb generáció tagjainak. Mindenkinek táncra készen kell állnia erre a felemelő és inspiráló hanganyagra – KYGO hihetetlen tehetsége által újra emlékezhetünk, miért is szerettük Whitney-t már az első pillanattól kezdve!!!”

Kygo hozzátette: „Megtisztelő volt számomra, mikor Whitney Houston örökösei megkerestek a lehetőséggel, hogy együtt dolgozhassak minden idők egyik legnagyobb énekesnőjével. Újragondoltam a dalt egészen az alapoktól és nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel!”

Hirdetés

A „Higher Love” egy feldolgozása az 1986-os Steve Winwood klasszikusnak, mely június 20-án ünnepelte 33. jubileumát. Whitney Houston örökösei megmutatták Kygo-nak az archív felvételt, mely korábban csak bónuszdalként volt hallható az I’m Your Baby Tonight fizikai album japán kiadásán 1990-ben. A Whitney-dal hallgatását követően Kygo izgatottan a stúdióba rohant, hogy zenét készíthessen minden idők egyik legkiválóbb női énekesnőjével.

A „Higher Love” szerzői Steve Winwood, Will Jennings és producerei Kyrre Gørvell-Dahll és Narada Michael Walden voltak.

Kygo először június 30-án fogja játszani a dalt a PrideFestival Utopia-n New York City-ben.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek