Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Peter Hayden Dinklage, akit mindenki csak a Trónok harca című sorozatból ismer, összesen hat évet töltött egy olyan munkahelyen, ahol semmire sem vitte, ahol nem érezte jól magát, csak mert nem volt bátorsága komolyan belevágni a színészkedésbe.

A színészt nemrég arra kérték fel, tartson beszédet egy amerikai felsőfokú oktatási intézményben. Dinklage el is fogadta a meghívást, és többek között arról is mesélt, mi történt, amikor beadta a felmondását.

„Gyűlöltem azt az állást, de anyagilag jól kijöttem vele. Hat évet töltöttem egy olyan munkahelyen, ahol nem volt jövőm. Talán féltem a változástól. Ti talán nem féltek?” – vágott bele Peter Hayden Dinklage.

„Amikor 29 éves voltam, megígértem magamnak, hogy a következő szereptől kezdve, amit csak kiosztanak nekem, teljesen függetlenül attól, hogy mennyit keresek majd általa, kizárólag csak a színészkedéssel foglalkozom. Nem volt internet-hozzáférésem, sem telefonom, se munkahelyem.” – folytatta a történetét Peter.

Az első szerep, melyet kapott, egy színdarabban volt, melyről aztán forgatókönyvet is írtak egy filmhez. Aztán jött a következő és a következő.

„29 évesen beadtam végül a felmondásomat a munkahelyemen, ahol cseppet sem éreztem jól magam. A döntésem árán azonban szó szerint éheztem. Nem engedhettem meg magamnak, hogy lustálkodjak.” – mesélt tovább a színész.

View this post on Instagram

?

A post shared by Peter Dinklage (@peterdinklage) on

Milyen betegségben szenved Peter Dinklage?

A Trónok harca legkisebb termetű színésze az achondroplasia autosomalis nevű betegséggel született, ami egy genetikai eredetű kór, és a végtagok normális fejlődését akadályozza meg, miközben a törzs és a fej normálisan növekszik. Ez a törpenövés egyik leggyakoribb fajtája.

Mindössze 1.35 méter magas, és azt állítja, ma már elfogadta önmagát és a betegségét, de attól még sosem volt neki könnyű, főleg a gyerekkorában és a serdülőkorban. Túl van a válságon, de nem szeretne példaképe lenni azoknak, akik törpeségben szenvednek.

„Minden hozzám hasonló embernek megvan a saját története. Csak azért, mert nekem sikerült elfogadnom a betegségemet, még nem tudok megtanítani másokat arra, ők hogyan tegyék meg ezt.” – érvelt a színész.

Peter Dinklage felesége egy 1.68 méter magas gyönyörű nő.

A színész a magánéletében sem panaszkodhat. 2005-től él boldog házasságban Erica Schmidt színházi rendezővel. 2011-ben megszületett első közös gyermekük, egy kislány, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra. 2017 októberében pedig a pár bejelentette, ismét gyereket vár. Ám mindmáig semmi részletet nem árultak el a kisbaba nemével kapcsolatban.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by Peter Dinklage (@peterdinklage) on

Peter és Erica rendkívül visszafogott, ha a magánéletükről kérdezik őket, és a nyilvános megjelenéseik is nagyon ritkák.