Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Tegnap tartották a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét Tel Avivban, amelyet a holland Duncan Laurence nyert meg, ám útja koránt sem volt olyan fényes, mint a tegnap esti győzelme.

Duncan 492 ponttal vitte győzelemre Hollandiát, 44 év után ismét a tulipánok hazájában rendezik majd az Eurovíziót. Duncan Laurence Hellevoetsuluisban született, zenei karrierjét a Rock Academy-ben kezdte Tilburgban, ami az egyik legnagyobb zeneiskola hazájában.

Duncan részt vett a Hollandia Hangja (The Voice Of Holland) tehetségkutató versenyben, de nem jutott a döntőig, ám az Arcade című dala így is meghozta számára a sikert, amit egyáltalán nem adtak könnyen. Első Instagram posztjában arról ír, hogy milyen sok bántalmazás érte fiatalként, sokan csúfolták azért mert kövér, meleg és csúnya.

“Régóta bántottak azzal, hogy kövér, meleg és csúnya vagyok, idétlen szemüvegeket viselek, még hülyébb ruhákkal. Az álmom viszont mindig a zenélés volt. De mini Harry Potterként – és azt hiszem, tényleg igazuk volt a ronda szemüvegekkel – táncoltam és énekeltem különböző musicalekben, szinte semmilyen támogatást nem kapva akkoriban a gyerekektől. A folyamatos támadásoktól rettegtem az olyan zsúfolt helyektől, mint Rotterdam. Féltem az ítélettől, hogy mindenki engem figyel. Szerencsére az elmúlt években sok olyan emberrel találkoztam, akik nemhogy elfogadtak, de látták, hogy van bennem tehetség is. Sokat utaztam és halálra dolgoztam magamat. De tudtam, hogy a kemény munka mellett a félelmeimet is le kell majd küzdenem, szóval meg is tettem. Rotterdam, te tettél éretté. Minden zsúfolt kis helyedet imádom” – írta posztjában az énekes.