Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Amióta csak vászonra került a Queen frontemberéről készült moziprodukció, a főszerepet játszó Rami Malek díjat díjra halmoz. A játékfilm tarolt már a Golden Globe-on, és minden bizonnyal tarolni fog az idei Oscar-gálán is. A fényűző estét megelőzően azonban Rami Malek gyorsan bezsebelt még két BAFTA-elismervényt, természetesen a Bohém rapszódiában (Bohemian Rhapsody) nyújtott alakításáért.

A díjkiosztó előtt a színész számos interjút adott a vörös szőnyegen. Egyikben egy kevésbé ismert, megható történetet is elmesélt Freddie Mercuryről, a legendáról, akinek az életét közel két óra erejéig a saját bőrén is megtapasztalhatta.

Rami Malek megosztotta a közönséggel, hogyan győzte meg Bob Geldof a Queen frontemberét, hogy énekeljen a Live Aid koncerten, mely azonnal világhírűvé vált.

„Nem vagyok biztos benne, hogy Bob Geldof kinyír-e azért, hogy ezt most elmondom nektek, de a minap találkoztam vele, és elmesélte, hogy 1985-ben ő volt az, aki felhívta Freddiet, a Live Aid koncert kapcsán.

Ezeket a szavakat használta Bob akkor: ’Freddie, azt hiszem, rábukkantam arra az eseményre, melyet kizárólag neked és a Queennek találtak ki. Ez a közönség neked való, Freddie.’ Freddie azonnal megkérdezte, miről beszélek, én pedig a következőket mondtam: ’Az egész világról!’ Freddie pedig csak ennyit felelt erre: ’Ah, értem, mit akarsz mondani.’” – idézte fel a beszélgetést Rami Malek.

A Live Aid egy karitatív jellegű rock-koncert volt, 1985 július 13-án. Az eseményt Bob Geldof és Midge Ure szervezte, az Etiópiában uralkodó éhínség enyhítése érdekében. A Live Aid hatalmas sikerként végezte. A legtöbb nézőt számláló TV-műsor lett – közel két milliárd ember követte akkor a koncertet, a világ 150 országában.