Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Keanu Reeves azon egyike a hollywoodi filmszínészeknek, aki tisztában van önmagával, tudja, hogy mik számítanak igazán az életben, mely értékekre érdemes időt és energiát szánni.

Fotó: Marybel Le Pape/Wikimedia.org

Nem keresi a rivaldafényt, nem feltűnősködik, hanem teszi a dolgát: dolgozik, és jelentős összegekkel gyerekkórházakat támogat, és drága luxusautók kényelmes ülései helyett a metrót használja közlekedési eszközként.

A közösségi oldalán közzétett üzenetben nagyon fontos szempontokat boncolgat az életről. Íme!

“Anyám barátnője egész életében egészségesen étkezett. Nem fogyasztott alkoholt és minőségtelen élelmiszereket sem evett. Naponta sportolt, imádott beszélni, aktív életet folytatott. Eleget tett az orvosi előírásoknak, beszedte a multivitaminokat, és sosem ment úgy ki a napra, hogy azelőtt ne kente volna be magát napvédő krémmel. Ma 76 éves, és nemrég bőrrákot állapítottak meg nála, és még súlyos csontritkulásban is szenved.

Apám barátja imádja a sonkát, ha teheti mindig zsíros ételeket fogyaszt. Nem is emlékszik arra, hogy mikor sportolt utoljára. Sosem óvakodott a napsugaraktól, azt tette mindig, ami jólesett, amihez kedve volt, fütyült mások véleményére. 81 éves, és az orvosok szerint makk egészséges.

Anyám barátnője nemrég azt mondta: ha tudta volna, hogy ilyen állapotba kerül, megpróbált volna jobban odafigyelni az életélvezetekre, és maximálisan kihasználni minden pillanatot, ami örömmel töltötte volna el.

És igen, igaza van, ugyanis semmit nem viszünk magunkkal, ha meghalunk, ezért élvezzük addig az életet, amíg lehet. Együnk finom falatokat, ha kedvünk van napozni, hát napozzunk. Ússzunk egyet az óceánban. Mondjunk igazat, legyünk jók, kövessünk el hibákat, legyünk furák, érdekesek, megosztóak, mert másra miért fecsérelnénk az időnket.”