Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ismét nyeregbe pattant John Legend, méghozzá egy olyan szerzeménnyel, melyről sokáig fogunk még hallani. A dal címe Preach, és egy érzelmekkel teli videóklip kíséretében érkezik, melyben szívbemarkoló jelenetek elevenednek fel a rendőrség brutális túlkapásairól az afroamerikaiakkal szemben.

A Preach premierjével egyidőben egy adománygyűjtő kampány is kezdetét vette, John Legend és a Social Impact Found közös kezdeményezésére. A kampány a FREEAMERICA (Szabad Amerika) nevet kapta, és a sztereotípiák elsöprését, a tömeges beskatulyázás megakadályozását és az USÁ-ban élő kisebbségek felkarolását tűzi ki céljául. Az adományokat már a YouTube-on is be lehet regisztrálni, a hivatalos videóklip oldalán.

A Preach nem pusztán egy jól felépített, velős szerzemény, hanem maximálisan kiaknázza az énekes hangi adottságait is. Ha belehelyezed magad a történetébe, a libabőrig hat!

John Legend egy elhagyatott templomban mereng az életéről és a társadalmi helyzetről. A templomi képeket olyan képkockák váltják, melyekben a rendőrök letartóztatják, vagy erőszakot alkalmaznak a színesbőrű polgárokkal szemben, különösebb indokok nélkül. A menekültek témája is felmerül, akiket nem látnak szívesen az országhatároknál, és akiket elszakítanak a családjaiktól.

Legend nem feledkezik meg a fegyver-gondokról sem, melyek az Államokban uralkodnak. Egy tinédzsert is bemutat, amint egy igazi arzenállal vonul be az iskolába. Érzelmileg megrázó képek következnek, földön heverő diákokkal és tanárokkal. A vizuális anyag Dominique DeLeon rendezésében készült, és mélyen elgondolkodtat arról, hogy merre halad ez a világ…