Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Minden bizonnyal Diana hercegnő volt eddig a brit királyi család legmediatizáltabb személyisége, sőt kétség kívül őt szerették a legjobban a királyi család tagjai közül.

Fotó: John Mathew Smith/Wikimedia Commons

Amióta 1981-ben összeházasodott Károly herceggel az emberek kíváncsiak voltak, hogy milyen a Népek Hercegnőjének élete. A csodálatuk még nagyobb lett, miután 11 év házasság után Diana és Károly elváltak.

Miközben hozzáment a britek hercegéhez, Diána ritkán beszélt házasságáról, ám ez csupán addig tartott, amikor kiderült, hogy Károly megcsalta, házasságuk pedig zátonyra futott.

1991-ben Diana több interjút is adott, amelyben beszélt életéről, házasságáról, ám csaknem 20 év kellett ahhoz, hogy a felvett hanganyagok napvilágot lássanak.

A National Geographic dokumentumfilmet forgatott Diana: Saját szavaimmal címmel, amelyben Wales hercegnője nagyon őszintén beszél életéről, sőt házasságának napjáról.

Mindenki meglepetésére, Diana úgy írta le házassága napját, mint “életem legrosszabb napja”.

Fotó: Joe Haupt/Flickr

Tom Jennings, a dokumentumfilm egyik producere elmondta, Diana kényelmetlenül érezte magát azután, hogy Károly eljegyezte.

“Felmentem, és megebédeltem a lánytestvéreimmel, és azt mondtam ‘Nem mehetek hozzá. Nem tehetem meg. Ez egyszerűen hihetetlen.'” – mondta Diana a dokumentumfilmben.

Nemcsak Diana érezte hasonlóképpen, mint később kiderült, Károly sem volt túl boldog a frigy miatt, hiszen Kamillát, jelenlegi feleségét szerette.

Évekkel később, amikor megpróbálták a közönség és II. Erzsébet királynő előtt megjátszani, hogy minden rendben, 1996 augusztus 26-án elváltak.