Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A jövendőbeli trónörököst nagyon aggasztja a világ, melyben a negyedik unokája kénytelen lesz felnőni. Meghan Markle és Harry herceg 2019 tavaszára várják első gyermekük érkezését. Károly azonban már most aggódik a kisember jövőjéért, illetve azért, ahogy kihatnak majd az életére a modern világ klímaváltozásai.

Köztudott, hogy a brit trón várományosa egy megrögzött környezetvédő, aki minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy egy jobb és szebb világot hagyjon hátra az utódainak.

„Nemsokára újabb unokám születik. Merem állítani, hogy közületek soknak van már unokája, vagy legalábbis lesz a közeljövőben.” – nyilatkozta Károly herceg a The Telegraph című napilapnak.

„Szerintem ostobaság lenne zöld utat engedni a teljes szennyezésnek, és hagyni, hogy ez a világ tönkremenjen. Minden egyes unoka jobb jövőt érdemel.” – folytatta a trónörökös.

A walesi herceg az óceánok műanyaggal való beszennyezésének a csökkentéséről is beszélt.

„A jó kezdet már megvolt. A műanyag hulladékok, melyek a környezetünkben vannak, és főként az óceánokban, napirenden vannak. Ennek dacára, ki kell állnunk mellette, ugyanis az óceánokba évente beáramló hulladék mennyisége hihetetlen módon, de rosszabbodik ahelyett, hogy javulna. Tényleg nem engedhetjük, hogy ez így folytatódjon tovább.

Csak van egy kivitelezhető megoldás, amit minden létező okból végre kell hajtani, és ami a legfontosabb, az összes vízi élőlény miatt is, melynek hosszútávú fennmaradása már most veszélyben van, a mi tetteink negatív következményeként.” – érvelt Nagy-Britannia jövendőbeli királya.