Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ez lesz az első karácsony, melyet Harry herceg és Meghan Markle férj és feleségként élhet meg. Bár az év egyik legfontosabb ünnepéről van szó, a sussexi hercegi pár mégsem töltheti el együtt a karácsony reggelét.

A néphagyomány szerint, karácsony reggelén összegyűl a család a szépen feldíszített fenyő körül, és felbontják az ajándékokat, melyeket az Angyal vagy a Jézuska hozott számukra. Ezt követően közösen ülnek asztalhoz, és együtt fogyasztják el az ünnepi reggelit. – Így zajlik egy átlagos családban a december 25., ám a brit királyi udvarban ezek a tradíciók egészen másképp csengenek.

Először is, karácsony reggelén a királyi család női tagjai a megszokottnál is tovább maradnak ágyban, míg a férfiak pontosan 8:30-kor fogyasztják el a reggelit.

„Karácsony reggelén a hölgyek általában a könnyű harapnivaló, valamilyen gyümölcs mellett szavaznak, például egy fél grépfrút, pirítós és kávé, amit a hálószobában kérnek feltálalni.” – árulta el Darren McGrady, a királynő egykori főszakácsa.

Miközben a nők a pihepuha ágyban lazítanak, addig a férfiaknak kötelező a korán kelés. Karácsony reggelén pontban 8:30-kor szolgálják fel nekik a reggelit, mely főtt tojásból, baconből, gombából, füstölt halból és grillen sült veséből áll. A brit királyi családban ez egy ősi hagyomány, ami generációról generációra száll, és még ma is él. Egy etikett-szakértő szerint, emiatt nem töltheti együtt Meghan Markle és Harry herceg a szent ünnep első reggelét.

„Ez egy régi hagyomány, hogy a házasságban élő párok közül a férfiak lesétálnak az étkezőbe, és az asztal mellett fogyasztják el a reggelit, míg a hölgyek fönt maradnak az emeleten. Ők mindnyájan az ágyba rendelik a reggelit, ellenben az egyedülálló nőkkel, akik már csatlakozhatnak a társasághoz. A facér hölgyekre úgy kell tekinteni, mint akik vágynak az ismerkedésre, míg a férjes asszonyoknak már nem kell szocializálni.” – fogalmazott Grant Harrold, etikett-szakértő, aki közel hét éven át szolgálta Kamillát és Károly herceget.