Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Nincs ember a világon, aki ne hallott volna az X Factor nevű tehetségkutatóról, illetve a mentorok rémjéről, Simon Cowellről, aki nem rejti véka alá a véleményét, és alaposan odapörköl a versenyzők orra alá. A műsorban nincs hiány olyan fellépőkből sem, akiket a közönség már akkor kinevet, amikor csak felbukkannak a színpadon. Ám az élet tele van meglepetésekkel…

Ez Jacqueline Faye esetében sem történt másként. Amikor az 53 éves nő felsétált a rivaldafénybe, és egy Oxfordshire-i farmerként mutatkozott be, a tömeg máris elítélte őt. A zsűri is szkeptikusan méregette, kivéve Robbie Williamst. Ő másképp tekintett a nőre, talán amiatt, mert Jacqueline bevallotta, Robbie a kedvenc mentora. Lényeg, hogy a sztár volt az egyetlen, aki előítéletek nélkül várta a farmer-asszony produkcióját.

„Ő nemcsak egy mókamester, hanem egy ikon. Ő az a típusú pasi, akit habozás nélkül befogadnék a családomba.” – fogalmazott Jacqueline Robbie-ról. Az ilyen szavak után bárki szíve megolvadhat, vélte a közönség. A nő elmesélte, hogy egy tanyát vezet a férjével. Sok állatuk van, de mind közül a kedvencei Dave és Chaz, a pávák, akik mindvégig hű rajongói voltak. A közönség itt már nem bírta visszatartani a nevetését…

Egy ilyen lelombozó fogadtatás után, Jacqueline kénytelen volt összeszedni minden bátorságát és elénekelni a versenydalát. Cilla Blacks You’re My World című dalával készült, és elképesztő produkciót nyújtott. Ismert a mondás: sose ítélj meg egy könyvet a borítójáról – hát ez tökéletesen igaz a farmer-nőre is. A közönség azonnal belátta, mekkorát hibázott, amikor kinevette Jacqueline-t.

A nő olyan volt, akár egy 53 évig érlelt tehetség, melyet most bontottak fel. Vastapssal jutalmazták őt a páratlan koncertélményért. Még Simon Cowell is elismerte: „amikor beléptél, azt gondoltam magamban, tévedésből biztosan egy rossz műsorba csöppentél, ennek pedig nem lesz jó vége… és aztán mégis jó vége lett.” – fogalmazott a mentor.

„Számomra ezektől az élettörténetektől lesz ez a műsor azzá, aminek lennie kell – egy korodbeli valaki kiáll ide, és megéli a pillanatot úgy, mint te.” – dicsérte meg Jacqueline-t Louis Tomlinson.

Egyértelmű, hogy a melegszívű farmer-hölgynek itt nem ért véget az X-Factor, csodás hangjának köszönhetően pedig további sikerekre számíthat. A produkciója ugyanakkor egy hasznos lecke is volt sokak számára: sose ítélkezzünk a látszat alapján, hanem várjuk meg a folytatást, hisz sosem tudhatjuk, mi áll a helyzet vagy egy ember mögött.

Jacqueline férje biztosan nagyon büszke a feleségére, mint ahogyan a két páva is, a házaspár gazdaságából.