Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ma ismét Freddie Mercury a pillanat embere, a visszatérő népszerűségét pedig napjaink legfelkapottabb moziprodukciójának köszönheti, a Bohemian Rhapsody című filmnek, Rami Malekkel a főszerepben. A Queen együttes frontembere 1991 november 24-én hagyott el bennünket. A HIV vírus emésztette fel az életét, mellyel férfiakkal fenntartott intim kapcsolatai során fertőződött meg.

Az aranytorkú énekes mindössze 45 éves volt, amikor búcsút intett ennek a világnak. A rajongói bár imádták őt, és nyomon követték minden léptét, mégis csak egy nappal a halála előtt értesültek pokoli betegségéről.

Tény, hogy gyanították már, mi állhat Freddie egyre fogyó egészsége mögött, ráadásul a koncertezéssel is felhagyott az együttes, hivatalos megerősítés azonban csak 1991 november 23-án érkezett.

„Az utóbbi két hét sajtóeseményei nyomán szeretném megerősíteni, hogy az AIDS teszt pozitív lett, és igen, HIV-fertőzött vagyok. Úgy éreztem, ezt az információt mostanáig magamban kellett tartanom, hogy megóvhassam a körülöttem élők magánéletét. De most eljött az ideje, hogy a barátaim és a rajongóim is megtudják az igazságot, reménykedve abban, hogy valamennyien velem és az orvosaimmal együtt harcoltok e szörnyű kór ellen. Az intimitás mindig is különleges volt számomra, és arról vagyok híres, hogy nem adok interjúkat. Kérlek, értsétek meg, ha ezt az elvet továbbra is vallani fogom.” – nyilatkozta a világsztár.

Másnap elhunyt.

Freddie még a Queen-tagok előtt is titokban tartotta a kegyetlen diagnózist. A kollégái csak 1989-ben értesültek a frontember egészségügyi problémájáról, két évvel azután, hogy a HIV-tesztek megerősítették Mercury betegségét, és két évvel azelőtt, hogy Freddie örökre elment.