Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A legendás énekesnő, aki egyébként sosem szokott ujjal mutogatni, most felzárkózik azon világsztárok mellé, akik nyilvánosan is felszólaltak Donald Trump politikája ellen. Barbra Streisandről beszélünk, aki a napokban dobta piacra legújabb szerzeményét. A díva Don’t Lie To Me címmel kristálytiszta véleményt foglal össze Amerika aktuális vezetőjéről – nem épp a legrózsásabb értelemben.

A többszörös Grammy-, Emmy- és Oscar-díjas énekesnő úgy gondolja, Trump aláaknázza és megbecsteleníti a demokrácia, illetve az állami intézmények fogalmát. Eredetileg egy olyan dalt készített volna, melynek üzenete kissé visszafogottabban tálalja a személyes véleményét, de mivel igenis érdekli, mi történik az Egyesült Államokban, úgy döntött, nem kertel.

A Don’t Lie To Me egy szenvedélyes, őszinte felvétel, melyben a politikai és társadalmi nézetek mellett megtalálható az a drámai szikra is, ami az énekesnő valamennyi szerzeményét jellemzi.

A dal Barbra Streisand következő nagylemezéről származik, mely Walls címmel november 2-án debütál. Hosszabb idő után, ez lesz az első olyan stúdióalbum, ami új, saját szerzeményeket is tartalmaz, ellentétben a feldolgozásokkal és best-of-okkal, melyekkel az énekesnő 2005-től máig jelentkezett. Streisand büszke demokrata, aki felvállalja a politikai nézeteit, és aktívan is kiáll mellettük, valahányszor alkalma adódik rá. A Walls erre a legjobb bizonyíték, melyen több politikai ízű szerzeménnyel találkozhatunk.

Az énekesnőt a jelen konfliktusai, borzadályt keltő hírei, hazugságai és politikai káosza ihlette. Barbrát szó szerint lesújtották azok az információk, melyeket autózás közben a rádióból hallott. A Walls 11 dalt tartalmaz, többek között a What A Wonderful World átdolgozását is.

A 76 éves énekesnő nem kevesebb, mint 6 évtizednyi szakmai tapasztalatot tudhat magáénak, és legfrissebb albumát a fiataloknak címezi, elsősorban azoknak, akik hangosan is ki merik mondani a véleményüket.