Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ez az oka, amiért Vilmos herceg és neje, Katalin, nem élvezhetik gyerekeik felett a teljes felügyeleti jogukat!

Bizonyos szempontból egyáltalán nem irigylésre méltó a királyi család tagjainak élete, hiszen különleges, szokatlan, olykor abszurd szabályoknak is meg kell felelniük.

Marlene Koening, a brit királyi udvar szakértője szerint például Vilmos herceg és Katalin hercegné három gyereke felett (György, Sarolta és Lajos) nem élvezhetik a teljes szülői felügyeleti jogukat, ugyanis a királyi szabályok szerint a mindenkori uralkodó, így tehát jogi szempontból, II. Erzsébet királynő kezében van a királyi család kiskorú tagjainak felügyeleti joga, amely még I. György idejéből származik.

Ennek oka pedig az, hogy I. György király nem ápolt nagyon közeli kapcsolatot fiával, így azért, hogy a családi kötelékek ne lazuljanak tovább, királyi rendelettel próbálta meg szorosabbra fűzni a szálakat, azaz a kiskorúak feletti tanítási, nevelési és felügyeleti jogát a mindenkori uralkodóra ruházta át.

Ez volt a helyzet Vilmos és Harry herceg esetében is, hiszen míg kiskorúak voltak, nagymamájuk, azaz a királynő rendelkezett a felügyeleti jogukról. És szintén II. Erzsébet fogja felügyelni Harry herceg és Meghan Markle gyerekeit is.