Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha megjelenik valamilyen rendezvényen, hivatalos eseményen, a sajtó gyakran kiemeli színes, divatos ruháit, kalapjait, és nem véletlenül nem írnak a brit uralkodó nadrágviseletéről, ugyanis II. Erzsébet királynő nem visel olyat, és ennek már ötven éve.

Ez az oka annak, hogy II. Erzsébet királynő sosem visel nadrágot!

A brit államfő 1970-ben szakított a nadrággal, abban az évben, hivatalos kanadai látogatásán viselt ilyen ruhadarabot, amelyet selyemből készítettek, Ian Thomas tervei alapján.

A királynő akkoriban a nadrágviseléssel a modern kor elvárásainak szeretett volna megfelelni, de nem aratott sikert, ezért visszatért a hagyományos öltözékhez, a kosztümhöz, aminek állandó része, esetében a szoknya. És azt is kell tudni róla, hogy soha életében nem viselt farmert.

Ez az oka annak, hogy II. Erzsébet királynő sosem visel nadrágot! Ez az oka annak, hogy II. Erzsébet királynő sosem visel nadrágot!

Azonban lovagolni csak lovaglónadrágban hajlandó, oda sosem húz szoknyát.

Ez az oka annak, hogy II. Erzsébet királynő sosem visel nadrágot!

2003-ban, térdműtéte után ugyan megjelent egy nadrágkosztümben, mikor kilépett a King Edward VII kórházból. Ez is azon ritka pillanatok egyike volt, amikor a királynőt nadrágban lehetett látni.