Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Pénteken találták holtan a 28 éves világhírű DJ-t.

Április 20-án, péntek délután holtan találták Omán fővárosában, Maszkatban a 28 éves világhírű Tim Berglinget, ismertebb nevén Avicii-t. Minden idők egyik leghíresebb lemezlovasa 2016-ban vonult vissza az élő fellépések világából, akkor egészségügyi problémáira hivatkozott.

“Mély szomorúsággal jelentjük be, hogy meghalt Tim Bergling, akit mindenki Aviciiként ismert. Péntek délután találtak rá holtan Maszkatban, Ománban.” – tudatta tegnap közleményben a DJ menedzsmentje.

Az nem volt titok, hogy a sztárnak egészségügyi problémái vannak, ám úgy tűnik a helyzet súlyosabb volt, mint azt gondoltuk volna. Avicii évek óta küzdött betegségével, többek között hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedett, 2014-ben eltávolították az epehólyagját és a vakbelét is.

“Még mindig sokk alatt vagyok, de vissza fogok térni. Ismét képes vagyok zenét hallgatni, visszatért az életkedvem is.” – nyilatkozta egykor a híres DJ.

Tavaly a következőket fogalmazta meg weboldalán:

“Mindannyian elérünk életünk és karrierünk szakaszában egy olyan pontra, amikor rájövünk, hogy mi az igazán fontos. Számomra a zene. Ezért élek, és ezért érzem, hogy megszülettem. Tavaly felhagytam az élő koncertekkel, és sokan úgy gondoltátok ennyi volt. De az élő koncertek vége nem jelentette azt, hogy Avicii-nak vagy a zenémnek is vége szakad. Visszamentem oda, ahol minden értelmet kapott – a stúdióba.” – fogalmazott.

A Rolling Stone magazinnak adott interjújában bevallotta a bulik függőségében szenvedett, ami magányosság és szorongóvá tették.

Bergling 1989 szeptember 8-án született Stockholmban, első dalát 2007-ben adta ki, ám az áttörés 2011-ben érkezett Levels című dalával. Legnagyobb sikerei között tartják számon a Wake Me Up, és a Hey Brother című dalokat.