KezdőlapSzínesEmberek milliói énekelték ezt a dalt, ám ez a lány úgy adja...

Emberek milliói énekelték ezt a dalt, ám ez a lány úgy adja elő, ahogy még soha nem hallottad!

-

Bár Leonard Cohen 2016-ban elhagyta ezt a világot, az emléke örökre élni fog, hála a csodálatos szerzeményeinek, melyeket nekünk örökségül hagyott. Valahányszor kiejtjük a nevét, nem tudjuk nem felidézni a Hallelujah című felvételét – a dalt, ami akárhányszor is felcsendül, balzsam a szívnek, és gyógyír a léleknek.

Talán ez a legismertebb darabja Leonard Cohen aranyat érő zenei gyűjteményének, sőt, a Hallelujah egyike minden idők legfelkapottabb zeneszámainak. Immár három évtizedes múltra tekint vissza, mégsem lehet betelni vele.

Hirdetés

Körbejárta a nagyvilágot, és emberek millióit hódította meg, már csak abból kiindulva, hogy a létezése óta hány feldolgozást ihletett! Népszerű és amatőr előadók százai álmodták újra az andalító dallamokat, ki-ki hozzátéve a saját stílusát és érzelemvilágát.

A Hallelujah azonban kiaknázhatatlan! Hallgasd csak az alábbi verziót, és mindjárt megérted, miért. Ezúttal Mennel Ibtissemé, a 22 éves azúrkék szemű hölgyé az érdem, aki a francia The Voice-ban művelt csodát vele.

Hirdetés

Ezt már olvastad? Senki sem ér fel Freddie Mercury hangjával. De ezt a fiút hallgatva, talán mégis?!

A lány nem pusztán a gyönyörű énekhangjával kenyerezte le a közönséget, hanem az orgánumából áradó melegséggel és érzékiséggel. A hangulaton pedig óriásit dobott, amikor a dal felénél Mennel arab nyelvre váltott.

Garantáljuk, hogy ebben a formában még te sem hallottad a Hallelujah-t!

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek