Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Hat évvel ezelőtt, 2012. február 11-én Whitney Houston-t a személyi testőre holtan találta a Beverly Hillsben található, a Beverly Hilton Hotel lakosztályának fürdőkádjában. A hír az egész világot sokkolta, hiszen a világ egyik legtehetségesebb énekesnője mindössze 48 éves volt.

6 éve, hogy Whitney Houston nincs már köztünk: így került a szakadék szélére minden idők legtehetségesebb énekesnője

A rajongók egyszerűen nem értették, hogy miként következhetett be ekkora tragédia, még úgy sem, hogy Whitney halálát megelőzően azért már voltak baljós előjelek.

Whitney már gyerekkorától kezdve énekelt, ami nem is annyira meglepő, tudván, hogy az édesanyja és nagynénje is énekesnő volt. Háttérvokalistaként kezdte a karrierjét, de alig múlt 18, amikor megkapta élete első lemezszerződését. Az első nagylemeze 1985-ben jött ki, Whitney pedig egy csapásra híressé vált.

Népszerűsége 2002 után kezdett hanyatlani, addigra már 5 lemeze látott napvilágot, és egy film főszerepét is eljátszotta. Ebben az időben több botrány is kialakult az énekesnő és férje körül, drogok birtoklásáért indult ellenük eljárás.

A jó és vallásos családból származó Whitney a botrányok után tovább csúszott lefele, hiszen gyakran nem jelent meg időben az interjúkon, a tévés felvételeken, a koncertjei közül sokat le kellett mondani, és ha színpadra is került, gyakran elfelejtette a dalszövegeket. Olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a világsztár súlyos drog- és alkoholfüggőségben szenved, és ezért a férje is nagyban okolható, aki gyakran bántalmazta is a feleségét. Végül 15 évnyi házasság után kimondták a válást.

Az énekesnő a sorozatos kudarcok miatt depresszióba esett, az összes vagyonát elköltötte, sőt még kölcsönt is kért a barátaitól. 2012. február 11-én holtan találtak rá a hotel lakosztályában, az orvosok megállapították, hogy az énekesnő halálát szívleállás okozta.

Sajnos a híres énekesnő lánya, Bobbi Kristina is “örökölte” édesanyja tragikus sorsát, hiszen három évre rá, 2015. januárjában őt is eszméletlenül találták egy fürdőkádban, végül július 26-án a kórházban halt meg.

Nemrég Bobby Brown úgy nyilatkozott, az énekesnő halálát nem a drogok okozták, azt is elárulta szerinte mi lehetett a tragédia oka. Ha kíváncsi vagy pontosan mi, itt olvashatod el!