Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából, az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program különleges pályázatot hirdetett. A feladat az egyik legnagyobb költőnk verseinek zenés átdolgozása volt, a jelentkezők által képviselt művészeti ágon keresztül. A szerzemények legjobbjai egy válogatás-albumra kerültek fel, mely Arany Lemez címmel november végén került a boltokba.

A korong egyik legcsodálatosabb zenei darabja a Margaret Islandé – az együttes Arany János A rab gólya című versét zenésítette meg, a végeredmény pedig elbűvölő és tipikus „margaretes” lett. A dal mellé egy gyönyörű videóklip is született, melyben az origami madarak kapták a főszerepet. A vizuális anyag november 30-án került fel a YouTube-ra, az NKA és a Hangfoglaló Program támogatásával, a Gold Record Music jóvoltából.

Az Arany Lemez digitális formában is elérhető. A dallistáján a Margaret Island mellett Horányi Juli neve is felbukkan, illetve az együttesek közül a Csillag Kórus, a Face’n’Base, a Tha Shoudras és a Drastik Putto szerzeménye is nyertes lett.