KezdőlapSzínesEgykor az egész világot megbotránkoztatták. Ez történt a t.A.T.u duóval

Egykor az egész világot megbotránkoztatták. Ez történt a t.A.T.u duóval

-

15 évvel ezelőtt, az orosz nemzetiségű t.A.T.u duó tagjai hirtelen berobbantak a köztudatba az akkoriban sokat vitatott videóklipjükkel, mely a „All the Things She Said” című dalukhoz készült. Addig a percig az orosz rajongók nem láttak még két lányt kendőzetlenül csókolózni a televízió képernyőjén, nem beszélve arról, hogy ráadásul még kiskorúak is voltak. A dal, mely két nő közötti tiltott kapcsolatról szólt, rövid időn belül hatalmas sikereket ért el, hazánkban is a toplisták első helyére kerülve.

Egykor az egész világot megbotránkoztatták. Ezt történt a t.A.T.u duóval

Hirdetés

A kritikák ellenére, Yulia Volkovanak és Lena Katinanak sikerült megszereznie a leszbikusok közösségének szimpátiáját.

„Az emberek felhívtak telefonon és azt mondták: Köszönjük! Sokat segítettetek abban, hogy felismerjük saját érzéseinket… Segítettetek abban, hogy teljes értékű embereknek érezzük magunkat! Fiatalok lévén azokban az időkben, úgy gondoltuk mindent ki kell próbálnunk! Akkoriban csak az igaz szerelem gondolata lebegett a szemünk előtt… Ha most visszagondolok azokra az időkre, nevetségesnek tűnik számomra” – nyilatkozta Yulia Volkova, a „The Independent”-nek adott interjújában 2008-ban.

Hirdetés

2003-ban a t.A.T.u együttes képviselte Oroszországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol a „Ne Ver’, Ne Boysia” című dalukkal harmadik helyezést értek el. Sikereik tovább folytatódtak a „Not Gonna Get Us” és az „All About Us” című dalokkal, melyek szövegei ugyancsak az akkoriban vitatott leszbikus kapcsolatról szóltak.

Ha azt kérdeznétek mit is jelent az együttes nevében szereplő rövidítés, hát nézzük a választ!

Az orosz nyelven megfogalmazott alábbi mondat szavainak kezdőbetűi adják a duó nevét: ”Ez a lány szereti azt a lányt!” – Úgy-e, hogy egyáltalán nem meglepő!

A kapcsolatukat övező homálynak az „Anatomy of t.A.T.u.” című dokumentumfilm vetett véget, amely rávilágított arra, hogy a két hölgy nem leszbikus. Tulajdonképpen ez az egész história nem volt más, mint egy jó marketing fogás, az akkori kommunista országban, ami aztán jól be is vált. A film nyilvánosságra kerülését követően a lányok megszakították kapcsolatukat Ivan Șapovalov-al, mondván, hogy karrierjük egyengetése helyett inkább botrányba keverésüket szorgalmazta.

„Ő szeretett volna bennünket leszbikusokká változtatni, miközben mi csak ennek a rétegnek szerettünk volna énekelni. Azt szerettük volna, ha az emberek megértik a leszbikusokat és nem elítélik őket. Hiszen ők is szabadon dönthetnek, mint bárki más.” – mesélte 2004-ben Lena.

Nem sokkal ezt az interjút követően, Yulia Volkova bejelentette, hogy gyereket vár, így az új album rögzítését elhalasztották. Második albumukat követően, az énekesek sok kritikát kaptak leszbikus rajongóiktól, akik azzal vádolták őket, hogy egész végig hazudtak. Ennek ellenére Yulia azt nyilatkozta több interjúban is, hogy ő biszexuális. Így mesél erről:

„Nekem egyaránt tetszenek a fiúk is, meg a lányok is. Ezt bizonyítani tudja a férjem is! Amíg férjhez nem mentem kapcsolatom volt egy lánnyal” – jelentette ki Yulia egy orosz lapnak adott interjújában.

Egykor az egész világot megbotránkoztatták. Ezt történt a t.A.T.u duóval

2009-ben a lányok bejelentették, hogy szólókarrierbe kezdenek párhuzamosan az együttessel, melynek akkor már nem volt olyan sikere. Röviddel a bejelentést követően Yulia megjegyzéseket tesz kolléganője, Lena szóló karrierjét illetőleg egy orosz újság címlapján.

„Lenanak joga van énekelni a közös dalainkat, de én ezt hülyeségnek tartom. Ha szóló karrierbe kezdesz, szerintem azt kellene jelentse, hogy saját munkádat mutatod be. Ez, amit ő tesz most, szerintem gyerekes és nem tesz jót egyéni karrierjének.”

Lena válasza erre a következő volt:

„Láttam a Yulia interjúját és úgy gondolom, jogos a haragom. Viszont szeretném elhatárolni magam az efféle véleménynyilvánításoktól. Azt hiszem, hogy Yulia tehetséges és sikereket fog majd elérni.”

2011-ben véglegesen bejelentették, hogy elválnak útjaik és mindketten szólókarrierjüket építik. Ennek ellenére 2012-ben együtt tértek vissza egy román tehetségkutató színpadjára, elénekelve azokat a dalokat, melyek őket híressé tették, az „All The Things She Said” és a “All About us”-t.

2014-ben újra együtt énekeltek a Socsiban zajlói Téli Olimpia megnyitóján. Ugyanabban az évben piacra dobták a régi együttes előadásában a „Love In Every Moment” című dalukat, melyet azonban a köztük lévő feszültségek miatt, külön forgattak. Daluk az „A Sight Of Cupid” című film betétdalaként szerepelt, melynek bemutatására a Cannes-i filmfesztiválon került sor. Napjainkban Yulia és Lena alkalmanként még összeállnak különböző reklám forgatásokra, koncertekre, előadásokra, de a közös munka már szóba sem jöhet. Mindketten szóló karrierjüket egyengetik, időközben édesanyák lettek és a színészettel is kacérkodnak.

Save

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek