KezdőlapSzínesLegalább százszor hallottad ezt a dalt, de ebben a formában még sosem!...

Legalább százszor hallottad ezt a dalt, de ebben a formában még sosem! Gyönyörű…

-

A Metallica együttest mindig is a heavy metal zene úttörőiként tartották számon. A banda gitárosa, vokalistája, dalszerzője és alapítótagja James Alan Hetfield, akit karakteres és testes hangja tesz összetéveszthetetlenné. A Metallica repertoárjában akad jónéhány felvétel, mely túlélte az idő próbáját, és amelyet nemcsak a műfaj kedvelői hallgatnak szívesen.

Legalább százszor hallottad ezt a dalt, de ebben a formában még sosem! Gyönyörű...

Hirdetés

A zenekar dalszövegei azok, melyek inkább megragadják a hallgatóságot. A verssorokban mindig valamilyen intenzív, velős mondanivaló lakozik, amit nehéz lenne kifejezni Hetfield darabos hangja nélkül. Az alábbi videó azonban erre alaposan rácáfol, hisz az előadója egy törékeny kislány, akiben a durvaságnak még a híre sem lapul meg. Ő Jadyn Rylee, aki mindössze 10 éves, de meleg hangjával messze meghaladja a korát.

A kislány a Metallica egyik balladáját, a Nothing Else Matters-t énekli el, egy teljesen más hangzásvilágban, mint az eredeti. A feldolgozás olyan, akár egy angyali dal, melynek a főszerepében a zongora lágy hangja áll. Jadyn megtalálta a tökéletes összhangot az új verzió és a saját hangi képességei között, emellett sikerült neki egy sokkal érzelmesebb és szebb változatot létrehozni, mint az eredeti.

Hirdetés

A Nothing Else Matters szerelmes dalként jött a világra 1992-ben, James Hetfield tollából. A kislány viszont sokkal többet látott meg benne, mint amit maga az együttes feltálalt. Jadyn szerint ugyanis a sorokban ott rejlik az is, hogy elfogadd önmagad annak, aki vagy. Másoknak lehetnek eltérő véleményeik rólad, az érzéseidről, az elveidről, de amíg bízol önmagadban, semmi más nem számít.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek