Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A szerelem örök – mondják. De, mi történik, akkor, ha a szakítás után évekig, vagy akár évtizedekig nem találkozunk azzal, aki egykor életünk szerves része volt? Az újratalálkozás pillanata különböző érzéseket vált ki az emberekből.

22-ev-utan

Marina Abramovic és Uwe Laysiepen (Ulay) az 1970-es években egy párt alkotott. Szenvedélyekkel teli, csodálatos szerelmi kapcsolatukra még sokan emlékeznek. 12 év után azonban a pár úgy döntött, hogy mindenki a saját útját szeretné ezentúl járni. A fájdalmas szakítás után hosszú ideig nem találkoztak, míg nem 22 év elteltével az élet újra egymás mellé sodorta őket.

2010-ben Marina egy érdekes művészeti darabnak volt a része. A művész jelen van című “installáció” a közvetlen megtapasztalásról szólt. Egy nagy kiállítóterem közepén elhelyezett asztal egyik felén ült Marina becsukott szemmel, és a vele szembe levő székre sorra érkeztek a művészete iránt érdeklődők.

Így töltöttek pár percet egymással szemben, egymás szemében elmélyedve. Az egyik jelentkező azonban Marina régi szerelme, Ulay volt. Amikor a nő meglátta a szemben ülő férfit, patakokban kezdtek ömleni a könnyei, de a férfit is elborítottak érzései. Hogy mit érezhettek akkor, az leírhatatlan.

Érdemes megnézni a felvételt, a hideg is kiráz tőle, annyi érzés van benne.