Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A The Rolling Stones, az Aerosmith, a Pearl Jam – valószínű, hogy egyike ezen nagyszerű rock-együtteseknek sem létezne ma a Király nélkül. Bár Elvis Presley ma már nincs közöttünk (vagy igen?!), mégis képes vezércikkeket ihletni.

elvis-ritka-felvetel

Az egyik legnagyobb rockerként tartják számon, és az 1950-es évek derekán volt igazi szenzáció. Több mint 250 millió dalt adott el, és nem kevesebb mint 148 kislemezdala került a Billboard Hot 100-as toplistájába, ezek közül pedig 18 volt number one. Elvis Presley forgószélként söpört végig nemcsak Amerikán, hanem az egész világon, és zseniális dalai mellett fenomenális táncmozdulatokkal és röpködő dzsekikkel kápráztatta el a közönségét. Merthogy mindenki szeretett volna egy darabot a Királyból, akinek személyes tárgyai ma már valódi ereklyék.

Nemrégiben egy ritka vizuális anyag került felszínre Elvis virágkorából. Karrierjének csúcsidőszakában volt, amikor a Paramount Pictures ajánlatot tett az énekesnek, hogy Kaliforniába röpíti egy kis képernyő-teszt kedvéért. A videót mostanáig biztonságban őrizték, mint általában valamennyi hasonló teszt-példányt, azonban ezzel az anyaggal most kivételt tettek, a rajongók nagy örömére.

Nézd csak, milyen lazán és könnyedén adja elő a Blue Suede Shoes című dalát! Kezében a védjegyével, a gitárjával, Elvis akkor is úgy énekelt, mintha rajongók milliói előtt tette volna. A tánclépességeivel pedig lenyűgözte a Paramount stábját, akik rögtön leszerződtettek a Királlyal.

Nosztalgiázz te is velünk, és hallgass bele a dalba. Szerencsére, a technológiának és megannyi hű rajongója szívének köszönhetően Elvis Presley még ma is él!