Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A tőle eddig megszokott stílustól eltérő, viszont zseniális felvétellel int búcsút a nyárnak Szakács Gergő. Az ifjú énekes, akire leginkább A Dalban előadott Ősz utcáról emlékezhetünk, most új szerzeménnyel tért vissza. A felvétel címe Lépnünk kell, melyet Gergő DJ Lennard-dal és Gabriel B DJ-vel közösen bocsátott útjára.

szakacs-gergo

A dal szövegét maga Szakács Gergő szerezte, míg a zenéjében segítségére volt Budai Gábor és Leczkési Lénárd is. A felvételt egy videóklip is népszerűsíti, Guba Gergő és Lénárt Gábor rendezésében. A srácok elmondása szerint, a kisfilm igazi csapatmunka eredménye, és bár úgy tűnik, a két lány a főszereplő, valójában a hangsúly Gergőre és a papírfigurákra helyeződik.

„Egy napsütéses, naplementés, vidám, nyári képvilág volt a cél, amire két forgatási napot tűztünk ki Budapest belvárosában. Az időjárás megtréfált bennünket, hiszen a második forgatási napon elkapott minket egy hatalmas vihar, el kellett halasztanunk az egész forgatást. Egy teljes hetet vártunk a tökéletes naplementére.” – tudtuk meg a részleteket DJ Lennard-tól.

Maga a dal egy igencsak pörgős, fül- és rádióbarát, mai hangzású dance-pop felvétel, melyet abban a helyben megkedvelünk, hogy belehallgatunk. A története idén márciusban kezdődött, amikor a két DJ felkereste Gergőt egy sokatmondó zenei alappal. Többszörös csíszolgatást és finomítást, na meg éjszakákba nyúló dalszövegírást követően, végül megszületett a Lépnünk kell.

„Nagyon élveztem ezt a közös munkát. Főleg a dalírás, és a stúdiózás részét, mivel a klipben való hadonászás és a ‘buli van feeling’ tőlem eléggé távol áll. Persze igyekeztem maximálisan hozni a szerepet, hogy ne legyek stílusidegen.” – fogalmazott egy korábbi interjúban Szakács Gergő, aki egyébként a YouTube-ra feltöltött, kevésbé klubos – jóval inkább akusztikus feldolgozás-videóival vált ismertté. De ügyesen vette az akadályt, amin abszolút nem lepődünk meg, és amiért gratulálunk neki.

Neked mi a véleményed a felvételről?