KezdőlapSzínesÍgy mentsük meg a baba életét, ha fuldoklik - Az orvosok tanácsa!

Így mentsük meg a baba életét, ha fuldoklik – Az orvosok tanácsa!

-

A kisgyerekek kiváncsiságukból adódóan hajlamosak bármilyen tárgyat a szájukba venni, és ez gyakran fuldokláshoz vezet. De az is előfordul, hogy az étel megy rossz útra. Ilyenkor a szülő kétségbeesik. Mutatunk egy életmentő megoldást az ilyen esetekre.

elsosegely-nyujtas

Hirdetés

A St. Johns Ambulance készített egy felvételt kétségbeesett szülők számára. Egy olyan SOS-megoldást rögzítettek, melyet nem árt mindenkinek ismernie. De azt is hozzátették, hogy ha gyorsan nem oldódik meg a probléma, akkor érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulni.

Azt tanácsolják, hogy fektessük a gyereket a térdünkre arccal lefelé, és ütögessük a tenyerünk élével a hátát a lapockájánál. Legalább öt erőteljesebb ütés szükséges ahhoz, hogy megoldódjon a probléma. A szakember szerint ez a legideálisabb pozíció, hogy felszabadítsuk a gyerek nyelőcsövét.

Hirdetés

Kezdetben ugyanezt a pozíciót a karra támasztva próbálták, de mára rájöttek, hogy a lábon való elhelyezés egy biztonságosabb pozíció. Az ütögetés után, a videón látott módon, két újjal kell támasztani, nyomogatni a szegycsontnál. Ha az akadály háromszor öt ütögetés alkalmával sem hárul el, hívni kell a mentőket.

Amíg házhoz érnek, ajánlott folytatni a műveletet.

https://www.youtube.com/watch?v=nBsUyDiF_4U

Lentebb pedig a brit Vöröskereszt egyik elsősegély nyújtási előadását láthatjátok:

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek