Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Manapság számtalan gyerekrablásról hallhatunk, nagyon fontos, hogy maximálisan odafigyeljünk gyerekeinkre. Beszélgessünk velük, készítsük fel őket megfelelően, hogy mit kell tenniük abban az esetben, ha elvesznének.

40009_share

Az alábbi videó, egy kísérleti jellegű összeállítás. Készítői azt mutatják be, hogy milyen veszélyek leselkednek egy az utcán kóborló gyerekre. A videóban szereplő tízéves kislány nem találja az édesanyját, ezért különböző emberekhez megy oda az utcán, hogy segítséget kérjen.

Ledöbbentő, hogy egyesek hogyan reagálnak. Vannak, akik szóba állnak vele, és próbálnak segíteni, olyan is akad, aki végig sem hallgatja, hanem ehelyett félrelöki a gyereket. A legdurvább rész a felvétel végén van, amikor a kislányt egy férfi megpróbálja elrabolni.

Szerencsére idejében érkezik két másik férfi, akik értesítik a rendőrséget, így sikerül megtalálniuk a kislány édesanyját.

Figyeljünk oda gyerekeinkre, mondjuk el nekik, hogy ne bízzanak meg az idegenekben az utcán. Azt is tudassuk velük, hogy mit kell tenniük, ha véletlenül elvesznek.