Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Lindsey Stirling, az énekesnő, aki egyedi zenei stílusáról vált híressé, melyben a klasszikus zenét a dubsteppel és a modern tánccal ötvözi, most ismét magára hívja a közönség figyelmét egy új dallal és videóklippel, melynek címe Take Flight.

Lindsey-Stirling

A Joe Sill által rendezett vizuális anyag premierjére a YouTube Music Awards keretében került sor. Lindsey Stirling-et akkor ismerte meg a világ, mikor fellépett az America’s Got Talent című tehetségkutatóban. Bár nem nyerte meg a versenyt, a „hip-hop hegedűsnője” kitüntetést örökre a magáénak tudhatja. A videóklipek, melyeket a YouTube-oldalára töltött fel, rekord idő alatt gyűjtöttek be több millió megtekintést. Az énekesnő legnépszerűbb klipjére közel 40 millióan voltak kíváncsiak mindössze 10 hónap leforgása alatt!

Lindsey sikere talán abban rejlik, hogy a hegedű hangját egy hagyományos módon nem hozzá illő környezetben, a dubstep és a modern tánc világában szólaltatja meg. Egyébként egy nagyon tehetséges lányról van szó, aki már 5 éves kora óta hegedül. Lindsey nemcsak a zenére koncentrál, hanem videóklipjeinek forgatókönyvét is ő állítja össze, a daltól a dekorációig és a koreográfiáig minden az ő munkájának eredménye.

„A zenei stílusom a személyiségem tükörképe. Általa próbálom megosztani a meggyőzősédem, mely szerint senkinek sem kellene félnie attól, hogy önmagát adja.” – vallotta Stirling.

Az énekesnő tavaly áprilisban adta ki karrierjének második stúdióalbumát Shatter Me címmel. A lemez azonnal az első helyre került a Billboard US Top Classical Albums és a US Dance/Electronic Albums listájában. Erről a lemezről hallgathatjuk most a Take a Flight című dalt. Tetszik?