KezdőlapSzínesBevagdosta a burgonyát, de nem teljesen. Hogy miért, az alábbiakban kiderül!

Bevagdosta a burgonyát, de nem teljesen. Hogy miért, az alábbiakban kiderül!

-

Mit kezdhetsz egy burgonyával? – kérdezheted magadtól, amikor már ötleted sincs, hogy mit főzz a családnak. A sültkrumpli unalmas, a burgonyasaláta maceráns, a zúzott burgonya pedig tegnap volt soros. Az alábbi tipp nemcsak, hogy olcsó és egyszerűen elkészíthető, hanem mutatós és ízletes is!

burgonya2

Hirdetés

Más szóval, még egy jó ok arra, hogy örülhess a burgonya fenséges ízének! A kicsik pedig egyenesen imádni fogják.

Mindegy milyen burgonyát használsz, de legjobb a sárgahéjú (arany)burgonya. Ennek a húsa is sárgás, puhább és omlósabb. Tudtad, hogy ezt a növényt R. G. Rowberry-nek és G. R. Johnston-nak köszönhetjük?

Hirdetés

Ők voltak azok a tudósok, akik az 1960-as években fejlesztették ki a krumplifajtát Kanadában. Valójában 1966-ban történt, hogy a fajok keresztezése sikerrel járt, de csupán a ’80-as években vált közismertté. A szakemberek a Yukon Gold névvel látták el az új burgonyafajt, a kanadai aranylelőhely, a Yukon River után. Ma már a köznyelv csak fehér vagy sárga burgonyaként emlegeti.

Hirdetés
RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Hirdetés

    Színes

    Hírek