Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Magyar Rádió Nonprofit Zrt. és az MTVA a külhoni duónak ítélte oda a magyar humoristák elismerésére alapított Karinthy-gyűrűt. A Magyar Rádió Humorfesztiváljának felfedezettjei július közepén vehetik át a díjat.

Szomszédnéni2014

A honi stand-up műfajt képviselő Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs 2001-ben hozták létre társulatukat Erdélyben. Tagjai a Dumaszínháznak, valamint ötletgazdái és szervezői a régió legnagyobb humorrendezvényének, az Erdélyi Humorfesztiválnak. A Szomszédnéni Produkciós Iroda a Kossuth Rádióban hallható Rádiókabaré műsoraiban nyújtott kiemelkedő munkájáért részesült az elismerésben. Az alapítás óta 39. alkalommal odaítélt díjat először kapják külhoni humoristák.

A Karinthy-gyűrű a magyar humor legnagyobb díja, amelyet 1975 óta minden évben átadnak. Az elismerést olyan kiváló humoristák kapták meg eddig, mint a díj alapítója, Marton Frigyes, Hofi Géza, Markos György és Nádas György párosa, Fábry Sándor, Kern András, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán, Bödőcs Tibor, illetve Hadházi László.

„Büszkék vagyunk, hogy külhonból mi kaphattuk meg először e jelentős kitüntetést” – értékelte a díjat Tóth Szabolcs. – “Mikor Kolozsváron átvettem építész-diplomámat, nem gondoltam, hogy a humor területén kapok jeles elismerést”.

A Szomszédnéni Produkciós Iroda két tagja, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs Jónás Istvántól, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. vezérigazgatójától, illetve Dr. Szabó László Zsolttól, az MTVA vezérigazgatójától veheti át a díjat júliusban.