KezdőlapHírekÚjra Taylor Swift a legjobban kereső zenei előadó a Billboard szerint

Újra Taylor Swift a legjobban kereső zenei előadó a Billboard szerint

-

Visszaszerezte a legjobban kereső zenész címét Taylor Swift amerikai énekesnő, aki 2012-ben vezette a Billboard bevételi listáját, de tavaly Madonna megelőzte a rangsorban.

taylor_swift2

Hirdetés

A BBC News beszámolója szerint a 24 esztendős Swift 2013-ban 39,7 millió dollárt keresett zenei eladásokból, jogdíjakból és turnéival. A Billboard zenei magazin összeállításában Swiftet a countrysztár Kenny Chesney követi, a harmadik helyen pedig Justin Timberlake. Az első öt közé Bon Jovi és a Rolling Stones együttes jutott még be.

A Billboard szerint az igazi pénzt a jól fizető, élő fellépésekkel keresik a sztárok, a legtöbb jegy pedig éppen azoknak a koncertjeire fogy, akik már túljutottak lemezeladási csúcsaikon.

Hirdetés

Swiftet is világkörüli koncertsorozata segítette az élre: annak féléves amerikai turnéja mintegy 30 millió dollárt hozott a konyhára. A fellépésekkel komoly, állítólag hétszámjegyű szponzori szerződések is jártak, ám ezt a bevételt – pontos adatok híján – nem kalkulálták bele a Billboard-listába.

Az énekesnő tavaly a nyolcadik lett a lemezeladási listán az amerikai albumokat tekintve, emellett az Egyesült Államokban tízmilliószor töltötték le számait és a sugárzási jogdíjakból származó jövedelme az ötödik legmagasabb összeg volt.

Chesney countryalbuma 2013-ban a népszerűségi lista hetedik helyén állt Amerikában, Timberlake pedig hétéves kihagyás után kapaszkodott vissza rajongói révén a csúcs közelébe 31,5 millió dolláros keresetével.

Beyoncé tavaly év végi meglepetésalbumával a hatodik helyet szerezte meg a zenei előadók bevételi listáján, 132 előadásos Mrs Carter Show-fellépéssorozata pedig a Billboard turné toplistáján 25-ből a nyolcadik lett, és csak Amerikában 19,9 millió dollárt jövedelmezett.

A Billboard tíz listavezetője közé még Adam Levine, Luke Bryan, Pink és Fleetwood Mac is bejutott.

Madonna a tavalyi listán roppant jövedelmező világturnéja miatt előzte meg Swiftet, aki 2012-ben nem járt előadókörúton, ezért a 15. helyre esett vissza.

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek