Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Alexandre Castagnetti francia rendező humorral és iróniával beszél szerelemről, félreértésekről és boldogságról a Szerelem a felhők felett című vígjátékában, amelyet csütörtöktől játszanak a hazai mozikban.

szerelem_a_felhok_felett_1

A történetben Julie-t és Antoine-t, az egykori szerelmeseket egymás mellé ülteti a sors a New York-Párizs repülőjáraton szakításuk után három évvel. Az utazás alatt felidézik egykori kapcsolatukat, miközben több félreértés és elhallgatott konfliktus is kiderül.

“Ez egy kicsit az én történetem is olyan tekintetben, hogy engem is egy véletlen hozott össze a feleségemmel. De én inkább Julie karakterével tudok azonosulni, féltékeny vagyok és félénk” – mondta el az MTI-nek a francia rendező, aki a Frankofón Filmnapokra látogatott Magyarországra.

Az alkotást az eseménysorozaton már láthatta a filmnapok közönsége, csütörtöktől a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) forgalmazásában a mozikban is vetítik a vígjátékot.

A rendező hangsúlyozta: a film legnagyobb része a szereplők emlékeit idézi fel. Hozzátette, hogy a történetben leginkább a jelen – a repülőgépen történt események- valamint a múlt, a visszaemlékezések közötti játék ragadta meg. De az is nagyon érdekelte, hogy miként látják női vagy férfi szempontból a múlt történéseit és hogy mennyire eltérően emlékeznek vissza egy-egy eseményre a szereplők.

Mint elmondta, fotókból összeragasztott díszletekkel vagy a repülőgép falán keresztül váltott jelenetekkel segítik elvinni a nézőt a visszaemlékezésekbe.

Kitért arra is, hogy kilenc hétig forgattak Párizsban, New Yorkban és Toulouse-ban, ahol a repülőgépen játszódó jelenetek felvétele mindössze hat napig tartott.

A romantikus Julie-t Ludivine Sagnier játssza, aki többek között szerepelt P. J. Hogan Pán Péter, valamint Francois Ozon 8 nő és a Vízcseppek a forró kövön című filmjében. A kötődni nem képes, nőcsábász Antoine-t Nicolas Bedos alakítja. Őt például a 2012-es Populaire kisasszony című vígjátékból ismerhetik a magyar nézők.