Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Michael Jackson Emlékkoncert közreműködő művészei, szervezői egy különlegesen látványos műsort álmodtak meg az ikonikus popsztár tiszteletére 2013. november 9-re a Budapesti Kongresszusi Központ színpadára, 20:30 órai kezdettel.

michael-jackson-emlekkoncert-131109

Idén lett volna 55 éves minden idők egyik legismertebb zenei ikonja, Michael Jackson. A magyar zenész szakma kiemelkedő művészei egy különleges koncertshow-val kívánnak emlékezni november 9-én a felejthetetlen zeneszerző, táncos, énekes előadóművészre. Dér Heni, Bebe, Kocsis Tibor, Kovács Áron, Takács Nikolas, Oláh Gergő mellé az Ének Iskolájának győztese, Farkas Zsoltika is csatlakozik, aki természetesen a korai Jackson 5 időszakból dolgozza fel legnagyobb példaképe dalait. A Back II Black nagyzenekar élőzenés produkcióját a Jackson Emlékkoncert győztes táncversenyzőivel kiegészült Quantum XXL tánccsoport és a közel félszáz főt is megénekeltető Bolyki Gospel kórus műsora teszi kihagyhatatlan zenei csemegévé.

Dér Heni ugyan viszonylag hamar távozott a sztárokat élőben megelevenítő Sztárban Sztár produkció színpadáról, a Jackson Emlékkoncert próbái során viszont kifejezetten arra törekszik, hogy a legismertebb dalokat a saját értelmezésében adja elő a közönségnek: “Michael Jackson egy olyan tudásbázist hagyott a következő generációknak, amit nagyon nehéz lesz elsajátítani. Egyedülálló előadókészséggel rendelkezett, mely etalonként szolgál ma is a művészek közt. A produkcióiból tanultam meg, hogy egy dalt nem elég elénekelni, hanem nyűgözni kell vele.”

Farkas Zsoltika egyik legnagyobb példaképe a pop királya, és cseppet sem érzi magát hátránybán amiatt, hogy nem az ő generációjának énekese a legenda: “Izgalmas feladat lesz a gyerekkori Jackson-dalokat feldolgozni. Élvezem nagyon a próbákat. Megtiszteltetés ilyen profi csapattal együtt színpadra lépni és tényleg izgulok, mert sok ember fogja majd a helyszínen élőben hallgatni, meg látni, ahogy táncolok.”

Kocsis Tibor, a 2011-es X-Faktor győztese így nyilatkozik Michael Jacksonról:

“Michael Jackson zenéjével még kisgyerekként találkoztam: a Bad videoklipje volt az első. Órási hatással volt rám! Hihetetlen volt az a mesevilág, amit az örök gyerek énekes megteremtett maga körül. Ő volt a múlt század legnagyobb varázslója – gyerekként az ő lemeze volt az első külföldi album, amit a zsebpénzemből vettem. Elbűvölve néztem a Black or White videoklip egymásba olvadó arcait, a Thriller rémséges szörnyeit, rongyosra hallgattam a Dangerous album kazettáját, aztán amikor énekelni kezdtem, rengeteg inspirációt kaptam azokból a dalokból, melyeket egy egész világ ismer és dúdol – utánozhatatlan stílusa, hangszíne és érzékenysége rám is nagy hatással volt. A 90-es évekre visszafordíthatatlanul a legnagyobb rajongója lettem. Megvettem a History lemezt, amire az egész havi spórolt pénzem ráment. Hatalmas szívfájdalmam volt, hogy nem lehettem ott a budapesti koncertjén. Emlékszem, otthon ültem a rádió előtt, és szomorúan – közben persze elragadtatottan – hallgattam a koncert közvetítését. Eszembe se jutott, hogy sohasem lesz többé lehetőségem koncerten látni őt. Jackson az egyik legnagyobb előadó és dalszerző, maximalista művész, akinek a színpad az élete, soha nem tűrt kompromisszumot, mert mindig pontosan tudta, mit akar. Egy különleges ember, akit gyerekkorától arra neveltek, hogy sztár legyen – talán ez vezetett ahhoz, hogy túl korán és tragikusan ment el. Hatalmas öröm számomra, hogy ezen a koncerten én is tiszteleghetek az emléke előtt – hiszen Michael Jackson örök!”

Flash Mob a belvárosban:

Táncos Casting:

Augusztus 29. Michael Jackson 55. születésnapja: