KezdőlapHírek30 éves a Macskák - dupla telt ház Budapesten!

30 éves a Macskák – dupla telt ház Budapesten!

-

2013. augusztus 30-31-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon rendezik meg a Madách Színház idén 30 éves Macskák című musicaljének jubileumi előadásait. A hatalmas színpad miatt a produkciót bővített díszlettel, a megszokottnál nagyobb tánckarral, élő zenekarral és kórussal mutatják be ezen a két estén, így nem csoda, hogy a jegyek pillanatok alatt elfogytak mindkét előadásra. A fantasztikus produkción kívül még a gyönyörű környezet és a csillagos égbolt teszi felejthetetlen élménnyé az estet azok számára, akiknek még sikerült jegyet venniük erre a különleges eseményre.

macskak-cim

Hirdetés

A nagy érdeklődésre való tekintettel az eredetileg meghirdetett augusztus 30-i és 31-i előadás mellett egy újabb időpontot tűztek ki: 2013. október 12-én a debreceni Főnix csarnok ad otthont a jubileumi musicalnek, így akik az augusztusi bemutatóról lemaradnak vagy a fővárostól távol laknak, de mindenképpen szeretnék látni a darabot, október közepén még megnézhetik! A jegyek azonban gyorsan fogynak, így érdemes minél előbb megvásárolni őket!

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék – nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott – macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Hirdetés

T.S. Eliot angol költő Macskák könyve című versciklusát zenésítette meg zseniálisan Andrew Lloyd Webber, és ebből készült a fantasztikus, világsikerű Macskák musical.

A Madách Színház 1983. március 25-én mutatta be a Macskákat, közvetlenül a londoni ősbemutató után. Az eltelt 30 évben az előadás csaknem 1400-szor került színre – nemcsak Budapesten, hanem Szegeden, Debrecenben, Nyíregyházán, sőt az olaszországi Trento és Bergamo közönsége előtt is.

Minden magyar színházi rekordot megdöntve eddig több mint 1,5 millió néző vásárolt jegyet a musicalre. Az eltelt három évtizedben sok szereposztást megért a Macskák: a különböző szerepekben összesen 190 művésznek tapsolhatott a közönség.

2013. március 25-én a magyar színháztörténetben egyedülálló jubileum érkezett: ezen a napon volt 30 éves a Madách Színház Macskák című előadása – e ritka évforduló alkalmából megújult az előadás: új generáció lépett színpadra. Fiatal énekesek és táncosok, akik közül sokan még meg sem születtek az 1983-as bemutató idején. Mostantól ők lesznek azok, akik a következő 30 évben sikerre viszik a Madách Színház „örökéletű” Macskáit. És természetesen ott lesznek mellettük a „régiek”, az előző jó néhány száz előadás sikeres Macskái is.

30 éves a Macskák: Budapest – Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2013. augusztus 30-31. péntek-szombat, 20 óra
Debrecen – Főnix csarnok
2013. október 12. szombat, 20 óra

Hirdetés
Hirdetés

Színes

Hírek