Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Veled utazom címmel új maxit jelentetett meg Ákos. Az énekes, akinek kiadványa nyolc változatban tartalmazza a dalt, hamarosan nyolcállomásos turnéra indul, ősszel pedig a Művészetek Palotájában lép fel.

2084 - Plakat A3 - turne helyszinek - TCOM

Ákos hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy április 24-én indul a 2084 című turné, amely a tavaly kiadott albumra épülő és 2012-ben néhányszor már előadott szintis műsor hangvételét viszi tovább. Az első állomás a Pécsi Egyetemi Napokon lesz, de a zenész fellép Londonban és Brüsszelben is.

A Veled utazom című szám szerepelt a 2084 című anyagon, az albumverzió mellett a maxira most felkerült a tavaly decemberi Aréna-koncerten rögzített élő változat, Pejtsik Péter vonószenekari átirata, Lepés Gábor, Moldvai Márk és Szakos Krisztián remixei, valamint Ákos maga is készített egy mixet.

Ákos kitért arra, hogy a Veled utazomhoz elsősorban internetes letöltéssel lehet hozzájutni, de a rajongók számára 500 példányban CD-t is forgalmaznak. A dalhoz klip is készült, a képi anyagot ehhez szintén a tavalyi Aréna-koncerten forgatták.

Veled Utazom MAXI - DP - R1

Az énekes dalszerzőnek húsz évvel ezelőtt, 1993-ban jelent meg első szólólemeze Karcolatok címmel. Az évforduló alkalmából Ákos és csapata akusztikus változatban fogja előadni a régi anyagot, november 16-án és 17-én a Művészetek Palotájában. A dupla koncertre két-két nap alatt elővételben valamennyi jegy elkelt. Már biztos, hogy ősszel a debreceni Kölcsey Központban is lesz előadás.

“A Karcolatok-koncertekre összeáll az a csapat, amelyikkel tíz évvel ezelőtt az Andante című akusztikus műsort játszottuk. Kékkői Zalán fog gitározni, Fekete Tibor Samu basszusgitározik, Szakos Krisztián gitározik és billentyűzik, Bánfalvi Sándor dobol, a hangszerelésért is felelős Lepés Gábor pedig szintetizátoron játszik” – fejtette ki Ákos, aki két nappal ezelőtt ünnepelte 45. születésnapját.

Ákos az éppen 25 évvel ezelőtt alakult Bonanza Banzai frontembereként lett ismert a nyolcvanas években, a zenekarral 1995-ig kilenc albumot jelentetett meg. Szólóelőadóként még nagyobb sikereket ért el, 18 magyar és hat angol nyelvű albumot készített, de írt verses hangjáték-albumot, hangoskönyvet és színdarabhoz zenét. Számos zenei díjat kapott, tavaly márciusban Kossuth-díjat vehetett át.