Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Doily.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Radics Gigi, a 2012-es Megasztár győztese mindössze 16 éves, de karrierje már magas hőfokon lángol. Tavaly novemberben megjelent bemutatkozó albumára (“Vadonatúj érzés“) több nemzetközileg elismert szerző és zenei producer mellett kiváló hazai tehetségek is írtak dalokat.

radics-gigi-werk-2

Zajos sikerű, telt házas lemezbemutató koncertjét a MOM Kulturális Központban tartotta Bereczki Zoltán, Bochkor Gábor, Rakonczai Viktor és a Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

A tehetségkutató óta fellépett a Montreux-i Jazzfesztiválon, klipet forgatott Los Angelesben, bemutatkozott a nemzetközi zenei színtér szakembereinek egy londoni showcase keretein belül, valamint énekelt a tavaly év végén tartott Cserháti Zsuzsa Emlékkoncerten.

Első slágere, a “Vadonatúj érzés” / “Daydream” 9 héten át vezette a hivatalos magyar Rádiós Top 40 listát, és digitális kislemez formátumban is megjelent a magyar iTunes kínálatában. Az Eurovíziós Dalfesztiválra is nevezett “Úgy fáj” / “Over You” (mely szintén elérhető az iTunes-on) az énekesnő kedvence a nagylemezről és már alig várja, hogy február 16-án előadhassa a hazai elődöntőben A Dal színpadán.

A klip igazán különleges képi világa nem megszokott környezetbe helyezi Gigit. A dal mondanivalóját, a szakítás utáni kettős érzelmet, hatást szeretné bemutatni az elkészült anyag. Gigi két karaktert alakít, az egyikben zord külsejű, tetovált zenészek közt, törékeny lányként énekel, ezzel szemben a stúdiós felvételeken a belőle áradó erő az, amely látványos hatással van a természetre és a környezetre.

radics-gigi-werk-3

A történet két helyszínen játszódik, amely a két figurát is elválasztja egymástól. A gyengébb, törékenyebb női ideált a padláson ábrázolják a készítők, míg az erős, határozott nőt a stúdióban jelenítik meg.

A videoklip további érdekessége a két ragadozó madár: egy héja és egy holló. A forgatáson Gigi megpróbált összebarátkozni az egy éves Emi nevű hollóval, de annyira félt tőle, hogy egy fotó után inkább visszaadta gazdájának.

Az énekesnő elárulta, hogy nem tudott aludni előző éjszaka, mert tudta, hogy másnap egy izgalmakkal teli, hosszú nap vár rá… ami be is következett, ugyanis a forgatás több mint húsz óráig tartott.

A klip vége mindenki számára nyitott marad, a készítők célja az volt, hogy a videó mondanivalója személyes legyen, és mindenki saját tapasztalatai alapján zárja le a történetet.